Traditionele rijstpudding

Traditionele rijstpudding

Nagerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 15 g boter of margarine
  • 600 ml melk
  • 50 g dessertrijst
  • 25 g basterdsuiker (mag eventueel minder)
  • Geraspte nootmuskaat

Bereidingswijze

Verwijder het stoommandje en de steun uit de pan.

Smelt de boter of margarine in de open pan. Voeg de melk toe en breng deze op hoog vuur aan de kook.

Roer de rijst en de suiker erdoor.

Breng opnieuw aan de kook; af en toe roeren.

Zet het vuur lager, zodat de melk blijft koken maar niet omhoog komt.

Kies drukniveau 2.

Doe het deksel op de pan en breng hem onder volledige druk zonder het vuur hoger te zetten.

Zet het vuur lager en laat 12 minuten zachtjes koken.

Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen.

Open het deksel wanneer de drukindicator zakt.

Roer de pudding door.

Doe de inhoud over in een ingevette ovenschaal om de bovenkant bruin te bakken.

Bestrooi met nootmuskaat en laat een paar minuten bruinen onder een hete grill.

Benodigde Tefal producten