Truffels van chocoladefudge

Truffels van chocoladefudge

Gebak

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 75 g boter
  • 1 eetlepel golden syrup
  • 3 eetlepels melk
  • 225 g poedersuiker
  • 40 g cacaopoeder
  • Pak chocoladehagelslag of chocoladevlokken
  • Pak gekleurde hagelslag

Bereidingswijze

Smelt in een Tefal-steelpan van 18 cm doorsnee de boter, de siroop en de melk boven laag vuur. Let op dat het mengsel niet gaat koken. (Vraag voor dit stukje een volwassene om je te helpen).

Neem de pan van het vuur en laat 3 minuten afkoelen.

Zeef de poedersuiker en de cacao samen in een kom. Doe 2 eetlepels van dit mengsel in de steelpan en klop heel krachtig met een houten lepel. Blijf kloppen en voeg steeds met 2 eetlepels tegelijk de rest van het suiker-cacaomengsel erbij. Het is heel belangrijk dat je steeds kleine beetjes tegelijk toevoegt en goed mengt voordat je er weer wat bij doet.

Het lukt niet als je er te veel tegelijk bij doet.

Blijf meer van het suiker-cacaomengsel toevoegen totdat je een heel taaie massa krijgt. (Als bijna alle poedersuiker en cacao op is, wordt het misschien te zwaar om te blijven roeren. Vraag dan een volwassene om je te helpen.) Laat wat afkoelen en kneed er dan ballen van.

Doe de hagelslag in 2 aparte kommen. Rol de helft van de ballen door de chocoladehagelslag en de ander helft door de gekleurde hageslag. Doe ze in bonbonpapiertjes en laat ze 2-3 uur afkoelen. Bewaar ze op een koele plaats in een luchtdichte doos of blik. Ze blijven 4 dagen goed.

Benodigde Tefal producten