VISSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

VISSOEP MET HOLLANDSE GARNALEN

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 AARDAPPELEN
  • 200 g WORTEL
  • 1 UI
  • 1 TEEN KNOFLOOK
  • 1 EETLEPEL BOTER
  • 1 BORRELGLAS WHISKY
  • 200 ml WITTE WIJN
  • 2 THEELEPELS TOMATENPUREE
  • 1 LAURIERBLAD
  • 800 ml VISBOUILLON
  • 200 g GARNALEN
  • SAP VAN CITROEN
  • 1 STENGEL LENTE UI

Bereidingswijze

Schil de aardappel en snij in grove stukken.

Doe hetzelfde met de wortel.

Pel de ui en knoflook. Plaats het ultrablade-hakmes en doe de aardappelen en groenten in de keukenmachine.

Hak gedurende 1 min op stand 11. Voeg de gepelde ui en knoflook toe.

Hak nogmaals gedurende 1 min op stand 11.

Voeg de boter toe en start het stoofprogramma P1 op 130˚C gedurende 3 min.

Voeg wijn en water, de kruiden, zout, saffraan en gekneusde peperkorrels toe.

Start het stoofprogramma P2 op 95˚C gedurende 5 min.

Blus af met whisky en de wijn.

Doe de tomatenpuree, laurier en de bouillon erbij.

Start het soepprogramma P1 gedurende 25 min. Breng op smaak met peper en zout en citroensap.

Snij de lente ui in ringetjes en strooi samen met de garnalen in de soep.

Benodigde Tefal producten