Vanillepudding met frambozensaus

Vanillepudding met frambozensaus

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 keer 1 eetlepel basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 150 ml magere melk
  • ½ theelepel vanille-essence
  • 150 ml slagroom
  • 140 g frambozen (verse of ontdooide diepvriesframbozen)
  • 3 blaadjes verse munt, fijngehakt

Bereidingswijze

Klop één eetlepel suiker met de eidooiers totdat het mengsel licht van kleur is. Voeg de melk, de vanille-essence en de room toe. Haal door een fijne zeef. Verdeel over de bekertjes en sluit af met de deksels. Plaats de bekertjes in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht. Maak intussen in de blender sap van de frambozen met 1 eetlepel suiker. Haal door een fijne zeef en voeg de munt toe.

Haal vlak voor het opdienen de deksels van de bekertjes. Giet de frambozensaus over de puddinkjes.

Maak de vis fijn in een keukenmachine. Schep het ei erdoorheen en voeg dan beetje bij beetje de room toe. Mix steeds goed nadat je een beetje room hebt toegevoegd. Breng op smaak met zout en peper, de chilipoeder en de saffraan.

Benodigde Tefal producten