Varkensfilet in zoetzure saus

Varkensfilet in zoetzure saus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 ActiFry-lepel maizena plus een beetje extra om over de vleesreepjes te strooien
  • 4 ActiFry-lepels rode wijn
  • 300 ml tomatenpassata
  • 150 ml ongezoet appelsap
  • 2 ActiFry-lepel rodewijnazijn
  • 2 ActiFry-lepels gele basterdsuiker
  • 1 ActiFry-lepel tomatenpuree
  • Zout en versgemalen peper naar smaak
  • 600 g varkensfilet of varkenshaas, in stukjes
  • 2 uien, in dunne ringen gesneden
  • 2 ActiFry spoons light olive oil
  • Eventueel 2 teentjes knoflook, fijngehakt

Bereidingswijze

Roer in een kom de maizena met de rode wijn tot een gladde massa en voeg dan passata, appelsap, azijn, suiker, tomatenpuree en zout en peper toe. Goed doorroeren. Zet apart. Doe de reepjes varkensfilet in een grote kom en bestrooi licht met extra maizena. Zet apart.

Doe de uien in de ActiFry en verdeel de olie er gelijkmatig overheen. Laat 5 minuten draaien. Doe het vlees en eventueel de knoflook erbij en laat 5 minuten draaien. Haal de stukjes vlees goed uit elkaar en roer de zoetzure saus er doorheen.

Laat nog 10 minuten sudderen of totdat het vlees gaar en mals is en de saus voldoende is ingedikt. Zet de ActiFry halverwege de kooktijd stil en roer alles goed door met een houten lepel of spatel. Maak op smaak met zout en peper en serveer met gekookte rijst of aardappelpuree en geroerbakte lentegroenten of kool.

Benodigde Tefal producten