Varkensmedaillons met kerrie, appel en bleekselderij

Varkensmedaillons met kerrie, appel en bleekselderij

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 g varkenslende, in 9 medaillons gesneden
  • 1 ui, in ringen
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 theelepel kerriepasta of kerriepoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 150 ml kokosmelk
  • Een paar draadjes saffraan of 2 snufjes saffraanpoeder
  • 2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes gesneden
  • 2 zoete appels, geschild en in dunne reepjes gesneden
  • Sap van 1 citroen
  • 1 theelepel fijngesneden bieslook

Bereidingswijze

Marineer de varkensmedaillons kort met de ui, knoflook, olijfolie en een halve theelepel kerriepoeder of -pasta. Leg de medaillons in de kookschaal met de uien, maar zonder de marinade.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Kook in een steelpan op laag vuur langzaam de kokosmelk met de rest van het kerriepoeder of de kerriepasta en de saffraan in. Doe na 10 minuten de stomer open en voeg de ingekookte kokosmelk toe. Doe weer dicht, druk op de knop Vitamin+ en stoom nog 5 minuten. Maak de bleekselderij en appels op smaak met citroensap en bieslook.

Leg het vlees op voorverwarmde borden, bestrijk met de kerriesaus en leg hier kleine bergjes van het appel-bleekselderijmengsel op.

Benodigde Tefal producten