Varkensvlees met rozijnen

Varkensvlees met rozijnen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 300 g peultjes
  • 600 g varkenshaas, in blokjes
  • 50 g rozijnen
  • 1 el komijnzaadjes
  • 400 ml groentebouillon
  • 1 el maizena, vermengd met 150 ml room
  • Olie, zout en peper

Bereidingswijze

Vul de snelkookpan met water. Doe de peultjes in het mandje en zet het mandje in de snelkookpan. Doe het deksel erop en kook 2 minuten.

Open het deksel, controleer of de peultjes beetgaar zijn en giet ze dan af. Maak de snelkookpan leeg en droog.

Verhit 4 el olijfolie in de snelkookpan en bak het varkensvlees in 2 minuten bruin. Voeg de komijn en de rozijnen toe. Giet de bouillon erbij, sluit de snelkookpan en kook 7 minuten.

Open de snelkookpan en roer er het maizena-roommengsel doorheen. Breng aan de kook en blijf roeren totdat de saus genoeg is ingekookt. Voeg dan de peultjes toe en laat 2 minuten zachtjes koken. Dien op.

Benodigde Tefal producten