Vlaamse runderstoof met bier, selderij & spek

Vlaamse runderstoof met bier, selderij & spek

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 25 g roomboter
  • 2 uien
  • 100 g gerookt mager spek, in blokjes
  • 2 stengels bleekselderij, in reepjes
  • 600 g sukadelappen, in blokjes
  • 300 ml abdijbier
  • 200 ml vleesfond
  • 3 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes
  • 3 takjes tijm

Bereidingswijze

1 Pel de ui. Plaats het ultrablade-hakmes in de Cuisine Companion. Voeg de ui toe en hak 15 sec. op snelheid 12.

2 Vervang het hakmes door de menger. Voeg de boter, het spek en de bleekselderij toe en start het stoofprogramma (slow cook) P1 op 130ºC gedurende 10 min. Bestrooi intussen het vlees met zout en peper.

3 Voeg het vlees, het bier, de fond, de ontbijtkoek en de tijm toe en start het stoofprogramma P2 - druk nogmaals op slow cook - op 95ºC gedurende 1,5 uur.

4 Breng de stoof op smaak met zout en peper. Lekker met dikke frieten en groene asperges of broccoli.

Tip: Vervang voor een mediterrane stoof het bier door rode wijn.

Benodigde Tefal producten