Volle romige champignonsoep

Volle romige champignonsoep

Soepen

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g champignons, schoongemaakt en in dunne plakjes gesneden (je kunt ook diepvrieschampignons gebruiken)
  • 20 g boter
  • 80 g maizena vermengd met 200 ml water
  • 50 ml magere room
  • Zout en peper
  • 700 ml kokend water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 25 ml slagroom

Bereidingswijze

Doe de paddenstoelen en de boter in de kom en sluit af met het deksel.

Doe 6 minuten in de magnetron bij 750 W.

Plaats het mes in de blender en meng 30 seconden op maximale snelheid.

Voeg de aangelengde maizena, de room, het kippenbouillonblokje, zout, peper en kokend water toe.

Meng 10 seconden bij maximale snelheid en maximaal vermogen. Haal het mes eruit.

Doe het deksel erop en plaats 7 minuten in de magnetron.

Mix nog eens 15 seconden voor een gladdere soep.

Serveer met de slagroom.

Benodigde Tefal producten