Wagyu-steak met bearnaisesaus en röstikoeken

Wagyu-steak met bearnaisesaus en röstikoeken

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 Wagyu-steaks
  • 600/650 g aardappelen, versgemalen peper, nootmuskaat, plantaardige olie
  • 4 extra verse eidooiers
  • 250 g boter
  • 4 cl witte azijn
  • 40 g sjalotten, gepeld en gesnipperd
  • 1 el dragon, gewassen en fijngehakt
  • 1 el kervel, gewassen en fijngehakt
  • Zout en peper

Bereidingswijze

ROSTIKOEK Schil de aardappelen, was ze en rasp ze grof. Knijp er met de hand voorzichtig wat van het vocht uit. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nootmuskaat.

Verhit olie in een pan. Vorm een mooie ronde koek van de geraspte aardappels en bak op middelhoog vuur tot de koek licht begint te bruinen. Keer de koek. Blijf bakken en keer regelmatig. Houd warm.

BEARNAISESAUS Klaar de boter (smelten, voorzichtig het witte schuim van het oppervlak scheppen en de helder gele gesmolten boter voorzichtig in een andere pan schenken, zodat het witte bezinksel op de bodem achterblijft).

Doe de gesnipperde sjalot, azijn, wijn en peper in een steelpan. Laat inkoken totdat bijna al het vocht is verdampt. Voeg 10 cl water toe en kook opnieuw in. Laat afkoelen. Voeg de eidooiers en een eetlepel koud water toe.

Verwarm op heel laag vuur, en blijf krachtig kloppen met een garde totdat de eidooiers beginnen te stollen en licht en schuimig zijn. Haal van het vuur.

Voeg geleidelijk de boter toe terwijl je voortdurend blijft kloppen (zoals bij het maken van mayonaise). Voeg zout toe. Voeg de fijngehakte kruiden toe.

STEAKS Bak de steaks aan in heel hete olie. Keer ze. Voeg, wanneer de steaks de gewenste gaarheid bereiken, een flinke klont boter toe en bak nog 1 minuut; draai de steaks om zodat ze goed bedekt worden met de boter.

Serveer de steaks met de röstikoeken en de saus in een mooie sauskom.

Benodigde Tefal producten