Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g kalfsschnitzel
  • 1–2 eieren
  • zout, peper
  • 3 el bloem
  • 4 el fijn paneermeel
  • fijngehakte peterselie
  • 1–2 el raapzaadolie
  • Sap van ½ citroen

Bereidingswijze

Verdeel de kalfsschnitzel in drie stukken (niet groter dan de palm van je hand). Sla ze desgewenst een beetje plat. Bestrooi aan weerszijden met zout en peper en druppel er citroensap op.

Snijd de peterselie fijn en klop de eieren met de peterselie goed los in een kom. Haal de schnitzelstukken door de bloem, daarna door het eimengsel en als laatste door het paneermeel. Duw het paneermeel stevig aan.

Giet een halve maatlepel raapzaadolie in de ActiFry, voeg de schnitzels toe, druppel nog een halve eetlepel olie op de schnitzels en laat ze in ongeveer 15 minuten goudbruin draaien.