Wijde mantel-schelpen met pastinaakpuree en vinaigrette van passievruchten

Wijde mantel-schelpen met pastinaakpuree en vinaigrette van passievruchten

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 400 g pastinaken (of raapjes), geschrapt en in blokjes gesneden
  • 12 grote wijde mantel-schelpen, zonder kuit, uit de schelpen gehaald
  • Vruchtvlees van 1 passievrucht
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 mango, in stukjes
  • 10 g (2 theelepels) boter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Leg de pastinaken en de wijde mantels in de kookschaal.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Vermeng intussen het vruchtvlees van de passievruchten met de olijfolie en de mango.

Prak de gare pastinaken met een vork tot puree en serveer het gerecht met de mangosaus. Voeg boter, zout en peper toe. Serveer op borden.

Benodigde Tefal producten