Zachtgekookte eieren met wilde paddenstoelen en edammer

Zachtgekookte eieren met wilde paddenstoelen en edammer

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 verse biologische eieren, op kamertemperatuur
  • 120 g morieljes (verse of gedroogde die eerst zijn geweekt), van boven naar beneden in tweeën gesneden, gewassen en uitgelekt
  • 1 theelepel fijngesnipperde sjalot
  • 1 eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 12 schaafsels edammer of extra oude mimolette (een Frans kaas)
  • Fijn zeezout
  • Versgemalen peper

Bereidingswijze

Zoek 4 mooie kleine paddenstoelen uit en leg die apart. Bak de rest een paar minuten op middelhoog vuur in de zonnebloemolie. Voeg daarna de sjalot toe en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de paddenstoelen over de bekertjes en doe er 1 eetlepel fijngehakte bieslook bij. Breek een ei boven elk schaaltje. Doe de deksels op de bekertjes. Stoom 15 minuten in mandje nr. 3.

Neem de bekertjes uit de VitaCuisine om verder garen te stoppen en haal de deksels eraf. Leg op elk schaaltje een morielje en kaasschaafsels. Maak af met wat fijn zeezout, versgemalen peper en bieslook. Dien meteen op.

Benodigde Tefal producten