Zalm met aardappelpuree en citroensaus

Zalm met aardappelpuree en citroensaus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 ml visbouillon of -fumet
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • ½ ingelegde citroen, kleingesneden
  • Blaadjes van 4 takjes koriander, fijngesneden
  • 800 g aardappels, geschild en in stukken gesneden
  • 2 zalmfilet
  • van elk 120 g
  • 1 eetlepel light room
  • Tijm, laurierblad
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Giet de visbouillon in een steelpan, voeg de sjalot toe en kook voor 2/3 in. Voeg de kleingesneden ingelegde citroen en de fijngehakte koriander toe.

Stoom de aardappelen 5 minuten. Open de stomer en voeg de zalm toe. Sluit de stomer, druk op de Vitamin+-knop en kook nog 10 minuten.

Haal de aardappels door een groentemolen of stamp ze met een pureestamper. Breng op smaak en roer de room erdoorheen. Serveer met de zalm en de saus. Garneer met een takje koriander.

Benodigde Tefal producten