Zalmfilet met wilde en witte rijst

Zalmfilet met wilde en witte rijst

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 zalmfilets van elk 150 g
  • 200 ml visbouillon
  • 1 bosje dille, fijngehakt
  • 200 g langkorrelige wilde en witte rijst, net gaar gekookt
  • 50 ml crème fraîche of slagroom
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Leg de zalmfilets in de kookschaal met de visbouillon en de helft van de fijngehakte dille.

Stoom 20 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Giet na 16 minuten af, bewaard het kookvocht en voeg de gare rijst toe zodat deze kan worden opgewarmd. Doe de stomer weer dicht, druk op de knop Vitamin+ en stoom nog 4 minuten.

Kook daarna het kookvocht tot de helft in in een steelpan en doe er de room, de rest van de dille en het citroensap bij. Breng op smaak. Schep de rijst op verwarmde borden en leg de zalm er bovenop. Giet een streep saus over de vis en de rijst.

Benodigde Tefal producten