Zeeduivel in kruidenkorst met sinaasappelsaus

Zeeduivel in kruidenkorst met sinaasappelsaus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 g zeeduivel, in medaillons
  • 2 eetlepels Chinees 5-kruidenpoeder
  • 250 ml droge witte wijn
  • 1 fijngesnipperde sjalot
  • Sap en geraspte schil van 2 sinaasappels
  • 200 g kokkels of mosselen in de schelp, goed gewassen
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Wrijf de zeeduivelmedaillons in met de Chinese kruiden. Kook de wijn met de sjalot in tot hij droog is.

Stoom de zeeduivel 10 minuten met het sinaasappelsap en de sinaasappelrasp. Doe na 10 minuten de stomer open en voeg de kokkels of mosselen toe. Doe weer dicht, druk op de knop Vitamin+ en stoom nog 5 minuten.

Voeg daarna het kookvocht van de vis bij de ingekookte witte wijn en breng op smaak. Leg de zeeduivelmedaillons op het midden van de borden. Schik er een paar kokkels of mosselen omheen en giet een lijntje saus langs de randen.

Benodigde Tefal producten