Zongedroogde tomatenhummus met basilicum

Zongedroogde tomatenhummus met basilicum

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 300 g uitgelekte kikkererwten (blik)
  • 1 teen knoflook
  • 100 g semi-gedroogde tomaten in olijfolie
  • 2 el limoensap
  • handvol basilicum
  • chilipoeder
  • olijfolie extra vierge, om te besprenkelen

Bereidingswijze

1. Pureer in de blender de kikkererwten met de knoflook, de tomaten met 4-5 el van de tomatenolie, het limoensap en een flinke scheut water tot een smeuïge pasta.

2. Voeg de basilicum toe en pureer nog kort. Breng de hummus op smaak met een beetje chilipoeder.

3. Schep de tomatenhummus in een schaaltje, maak af met een straaltje olijfolie, wat extra chilipoeder en verse basilicumblaadjes.

Tip Serveer de hummus met pitabrood, knapperige groenten en/of rauwkost om te dippen.

Benodigde Tefal producten