Tefal Filtra Pro 4 L FR5160 friteuse

Filtra Pro 4 L FR5160 friteuse
Gepatenteerde oliefiltering voor makkelijk reinigen!

• Filtra Pro is een semiprofessionele friteuse met koude-zone-technologie.
• De friteuse heeft een inhoud voor 4 L olie, waarin je tot 1,3 kg heerlijke frietjes kunt bakken. Hij is uitgevoerd met een gepatenteerd filter dat na elk gebruik van de friteuse kan worden gebruikt, zodat er geen resten overblijven en de olie schoon blijft.
• Filtra Pro Inox & Design kan volledig worden gedemonteerd en alle onderdelen, met uitzondering van de verwarmingselementen, zijn vaatwasmachinebestendig. 

€ 72,951

Artikelnummer : FR516070

1. Consumentenadviesprijs

DoubleForce food processor: mijn succesvolle duo in de keuken!

 • Met de multifunctionele DoubleForce food processor hoef je geen keuze te maken tussen snelheid en kracht!
 • Dankzij de twee verschillende motoruitgangen biedt de DoubleForce het beste van twee werelden.
 • Het apparaat is namelijk voorzien van een motor met 1000 W vermogen, 3 liter mengkom en 2 liter blenderkan, waarmee je een verscheidenheid aan gerechten kunt klaarmaken.
 • Om de DoubleForce compleet te maken, worden er diverse accessoires bijgeleverd: de all-in-one food processor maakt dat je naar keuze kunt raspen, snijden, hakken, kloppen, kneden en meer.
 • Om de DoubleForce helemaal compleet te maken, worden er diverse accessoires bijgeleverd: de all-in-one food processor maakt dat je naar keuze kunt raspen, fijnhakken, hakken, kloppen, kneden en meer.
 • Het exclusieve EasyLock vergrendelingssysteem maakt de food processor zeer gemakkelijk in gebruik.
 • Elegant én robuust: DoubleForce is jouw perfecte bondgenoot in de keuken.
Kenmerken
 • Wereldwijde innovatie van Tefal: gepatenteerd oliefilter

  Frituren was nog nooit zo eenvoudig! De Tefal Filtra Pro heeft een uniek voordeel: het heeft een gepatenteerd filterplaatje om de olie na gebruik te filteren. Zo blijft de olie langer schoon en worden nare luchtjes beperkt.

 • Gepatenteerd filter  

  Het filter zit in de binnenpan, zelfs tijdens het frituren. Het is zeer eenvoudig te gebruiken en vaatwasserbestendig.  

 • De olie filteren in een handomdraai

  Het filter kan eenvoudig worden gebruikt dankzij de externe handgreep.

 • Houd de bereiding in de gaten

  Deze friteuse heeft een deksel met een ruitje en een metalen filter. Hij heeft ook een mandje dat in uitdruipstand kan worden geplaatst, zodat de olie rechtstreeks in de kom druipt na de bereiding.

 • Eenvoudig te gebruiken

  Stel de tijd in en de timer gaat af zodra de frietjes klaar zijn! Stel de temperatuur in tussen 150° en 190° om de ingrediënten altijd perfect te bereiden.

 • Eenvoudig te reinigen

  Deze friteuse is zeer eenvoudig te reinigen. Behuizing, binnenpan, deksel, frituurmandje en filter zijn vaatwasmachinebestendig.

Accessoires
Recepten
Eigenschappen - Vergelijking
Olie-inhoud 4L  
4 L  
3,5 L  
3  L
Mandinhoud tot 1,3kg  
1,3 kg  
1,2 kg  
tot 1,2  kg
Coating binnenpan Emaille  
Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Roestvrij staal  
Koude zone    
   
   
   
Deksel Bereiding  
Bereiding  
Bereiding  
Bereiding  
Venster    
   
   
   
Filter Metaal  
Metaal  
Metaal  
Metaal  
Oliefiltering Handmatig  
Handmatig  
Automatisch  
Handmatig  
Handgrepen voor verplaatsing    
   
   
   
Bedieningspaneel Kunststof  
Metaal  
Metaal  
Metaal  
Controlelampje    
   
   
   
Kleur Geborsteld RVS  
Roestvrij staal  
Behuizing van geborsteld roestvrij staal, blauwe oliebox  
Gewafeld roestvrij staal  
Capaciteit voor frietjes Tot 1,3kg  
1 kg  
1,2 kg  
1,2  kg
Uitneembare binnenpan    
   
   
   
Aan/uit-schakelaar    
nvt    
   
Timer    
   
   
   
Vaatwasmachinebestendig - details Behuizing, binnenpan, deksel, frituurmandje en filter zijn vaatwasserbestendig.  
Kom, deksel, frituurmandje & filter  
Binnenpan, deksel, frituurmandje en oliebox  
alle onderdelen, met uitzondering van de verwarmingselementen, zijn vaatwasmachinebestendig  
Consumentenadviesprijs € 72,95
€ 84,95
€ 124,95
€ 83,95

Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten. Laat daarom eerst het mandje in de frituurolie zakken en doe daarna de te frituren producten direct in de olie. Draag daarbij handschoenen.
In de friteuse kun je allerlei soorten voedsel klaarmaken: groenten, vlees, vis, schaal- en schelpdieren en fruit. Je kunt ook desserts maken met je friteuse, bijvoorbeeld beignets, donuts en fruit.
Je kunt de olie bewaren in de friteuse. Als je de deksel goed afsluit, blijft de olie vers en schoon. Als je de friteuse lange tijd niet gaat gebruiken, kun je de olie het beste in een aparte doos of bak bewaren en de friteuse schoonmaken.
Vermeng nooit verschillende soorten olie, want de ene oliesoort heeft meer tijd nodig dan de andere om de juiste temperatuur voor frituren te bereiken; dit kan er ook voor zorgen dat de olie emulgeert en overloopt tijdens het koken.
De opwarmingstijd varieert, afhankelijk van de stand van de thermostaat, het model en de grootte, tussen 10 en 18 minuten. Een model met vaste of uitneembare binnenpan kan het verschil maken. Het temperatuurlampje (afhankelijk van het model) brandt wanneer de friteuse opwarmt en gaat uit wanneer de juiste temperatuur is bereikt.
Metalen houtskoolfilters moeten worden vervangen na 35 tot 50 keer frituren, afhankelijk van het model (de verzadigingsindicator geeft aan wanneer het filter moet worden vervangen). Schuimfilters moeten worden vervangen na 20 keer frituren. Wanneer je vis frituurt, adviseren wij je een apart filter te gebruiken en de olie na afloop te verversen. Waterclean-filters van koolstofvezels moeten na 80 keer frituren worden gewassen (het filter regenereert na iedere wasbeurt). Het Pure Air-systeem is een permanent systeem, dat niet hoeft te worden vervangen.
De olie in je friteuse moet minstens iedere 10 frituurbeurten worden ververst. Zonnebloemolie en arachideolie moeten iedere 5 frituurbeurten worden ververst, of nadat je knetterende geluidjes opmerkt (dit betekent dat er water aanwezig is in de frituurpan). Filter de olie regelmatig zodat ze langer goed blijft. Mogelijk moet je de olie vaker verversen als je vis, schaal- en schelpdieren of producten met beslag frituurt.
Olie moet na ieder gebruik, na afkoeling, worden gezeefd en/of gefilterd (met papieren filters, een filterpot of een zeef. Zo voorkom je dat de olie te snel vervuild raakt. Bewaar olie waarin vis is gebakken, apart.
a) De olie is niet heet genoeg. Als je een instelbare thermostaat heeft, controleer dan of deze op de juiste temperatuur staat voor wat je wilt klaarmaken. Als je friteuse geen instelbare thermostaat heeft, controleer dan of het lampje op de friteuse uit staat. Dit betekent dat de olie klaar is om in te frituren.
b) Er zit te veel voedsel in het mandje. Frituur het eten (vooral in het geval van diepvriesproducten) met kleinere hoeveelheden tegelijk voor een beter resultaat.
c) Je hebt het eten te snel uit de friteuse gehaald. Verleng de frituurtijd met een paar minuten. Je kunt het mandje optillen om te zien of je eten al een knapperig korstje heeft.
a) De friteuse was gevuld tot boven de markering voor het maximumniveau (met olie of ingrediënten in het mandje). Controleer het oliepeil. De kuip heeft markeringen voor minimum- en maximumniveau.
b) Er zijn ingrediënten met veel vocht in de olie gedaan. Droog de ingrediënten volledig of verwijder losse ijskristallen op bevroren ingrediënten voordat je ze frituurt.
Voor optimale resultaten adviseren wij plantaardige olie te gebruiken.
Vermeng nooit meerdere soorten olie in de friteuse, de kooktemperaturen verschillen voor elke olie.
Indien je vaste vetstoffen gebruikt:
• snijd deze dan in kleinere stukken en smelt ze in een kookpan (bij 150 °C) vooraleer je ze in de friteuse giet,
• smelt vaste vetstoffen nooit rechtstreeks in het mandje van de friteuse.
Zet absoluut nooit een groot stuk vetstof rechtstreeks in het frituurmandje.
Nare luchtjes kunnen het gevolg zijn van oude olie en/of een verzadigde filter die vervangen moet worden. Vervang de olie en/of de filter.
Veeg het venster af met wat citroensap of wrijf met een doormidden gesneden aardappel over het venster voordat je gaat frituren.
Afhankelijk van het model:
a) Van buitenaf bedienbaar mandje (hiermee kun je voedsel met gesloten deksel in de hete olie laten zakken, zodat de olie niet kan spatten).
b) Koude wand.
c) Deksel met drukvergrendeling.
d) Je friteuse is uitgerust met een thermische begrenzer in geval van oververhitting (droog opwarmen) of kan hiermee worden uitgerust indien je beschikt over een van de semi-pro-modellen. Zorg ervoor dat deze niet is ingeschakeld als het apparaat niet werkt.
De binnenpan van de friteuse moet voor gebruik worden gevuld terwijl het apparaat koud en losgekoppeld is.
Na een paar keer gebruiken, moet je het peil bijvullen. Doe dit altijd met een losgekoppeld en koud apparaat.
Gebruik de friteuse nooit zonder olie of kookvet.
Er staan gewoonlijk twee markeerstreepjes aan de binnenkant van de tank: minimum en maximum. Raadpleeg de instructies voor gebruik.
Zorg er in ieder geval voor dat het maximale niveau nooit wordt overschreden en dat het oliepeil niet onder de minimummarkering daalt.
• Zodra de olie de juiste temperatuur heeft bereikt (indicatielampje gaat uit).
• Sommige modellen hebben een instelbare thermostaat waarmee je kunt kiezen uit diverse temperaturen. In de laagste stand wordt de olie verhit tot ongeveer 170 °C, in de hoogste tot 190 °C. De laagste stand kan worden gebruikt voor het frituren van producten die niet goed bestand zijn tegen hogere temperaturen (paddenstoelen, sommige vissoorten). De hoogste stand is ideaal voor het frituren van friet, vlees, kant-en-klare diepvriesproducten, groenten enz.
Plaats de ingrediënten in het mandje met inachtneming van de markering van het maximumniveau, zoals aangegeven in de instructies.
Voor het lekkerste resultaat adviseren wij het mandje niet tot het maximumniveau te vullen, maar tot de helft hiervan.
Wij adviseren de temperatuur voor aardappels niet hoger dan op 170 °C (338 ºF) in te stellen.
• Laat de friteuse volledig afkoelen.
• Giet de olie in een bewaardoos (maak van de gelegenheid gebruik om ze te filteren of te verversen).
• Verwijder de filter en de deksel van de friteuse (zie de gebruiksaanwijzing voor je specifieke model). Reinig de deksel in heet sop en droog deze af. Sommige deksels kunnen worden gereinigd in de vaatwasmachine (zie de gebruiksaanwijzing).
• Vervang de filter (afhankelijk van het model, zie de gebruiksaanwijzing voor de frequentie).
• Reinig de uitneembare binnenpan (afhankelijk van het model) in heet sop en droog deze af. Je kunt de binnenpan ook wassen met de vaatwasser. Gebruik geen schuurmiddelen. Vergeet niet de klep te reinigen indien deze is uitgerust met een filtratiesysteem.
• Als de binnenpan niet uitneembaar is, moet je de binnenpan afdrogen met keukenpapier. Vul de binnenpan voor de helft met lauw water en afwasmiddel (dompel de friteuse, het netsnoer of de stekker nooit onder in water). Reinig deze vervolgens met een zachte spons. Zorg ervoor dat het water niet over de rand spat of op het verwarmingselement terecht komt.
• Giet het water uit de pan en droog de binnenkant zorgvuldig af om zeker te stellen dat er geen water achterblijft in de oliekuip.
• De friteuse kan aan de buitenkant worden gereinigd met een vochtige spons en zeep. Wij adviseren je dit na ieder gebruik te doen.
Ververs de olie regelmatig (na 8–10 keer frituren).
Verwijder na elk gebruik de verbrande deeltjes op de bodem van de friteuse om de olie langer in goede conditie te houden.
Vervang of reinig (*afhankelijk van het model) het filter regelmatig: anders raakt het filter verstopt en kan tijdens gebruik geen water via het filter worden afgevoerd.
Maak je friteuse regelmatig schoon volgens de instructies.
Doe de gebruikte olie in een luchtdichte verpakking en gooi deze weg (raadpleeg je lokale recyclingdienst. De regels en mogelijkheden verschillen per regio). In hoeverre recyclebaar afval kan worden verwerkt, hangt af van de plaatselijke recyclingdienst.
Giet de oude olie niet weg in de gootsteen.
Water en olie kunnen niet worden vermengd: als ze bij elkaar zijn gegoten en te heet worden, kan de olie gaan spatten door de acute verdamping van water.
Als de friteuse geluid maakt, komt dat omdat er water in zit. Het geluid wordt veroorzaakt door de verdamping van het water.
Zodra je dit geluid hoort, moet je de olie vervangen. Als je dat niet doet, kan de olie gaan spatten.
‒ Bij semi-professionele modellen wordt een beveiliging geactiveerd wanneer de friteuse is ingeschakeld zonder dat er olie aanwezig is.
• Laat de friteuse afkoelen.
• Gebruik de RESET-functie op de basiseenheid.
‒ Conventionele friteuses met een warmte-isolerende wand hebben geen RESET-functie. Breng de friteuse naar een van onze erkende reparatiebedrijven.
• De deksel is niet goed gesloten.
Zorg dat de deksel goed is vergrendeld

• Controleer in het geval van een afneembare deksel of de scharnieren goed zijn afgedicht.
De afdichtingsring is beschadigd.
Neem contact op met een erkend servicecentrum voor een vervangende pakking.
De batterij is leeg. Vervang de batterij.
• Friet gemaakt van verse aardappelen:
- Doe de verse, ongekookte friet in kokend water om het zetmeel te verwijderen zodat ze niet aan elkaar gaan plakken.
- Droog ze met een theedoek, bak ze daarna acht minuten in het frituurmandje, haal ze eruit en wacht totdat de temperatuur van de friteuse is toegenomen. Stop daarna het mandje met gebakken friet twee tot drie minuten in de friteuse om ze bruin te bakken.
• Diepvriesfriet mag nooit rechtstreeks in het mandje worden gelegd of boven de kuip worden gehouden. Verwijder zoveel mogelijk ijs en droog de friet met een theedoek voordat je ze in de kokende olie dompelt.
• Voor het gelijkmatig bakken van andere soorten voedsel, snijd je het in stukjes die niet te groot zijn en hetzelfde formaat hebben.
• Voeg zout of kruiden op enige afstand van de friteuse toe aan het gefrituurde voedsel om te voorkomen dat ze in het apparaat terechtkomen.
Elektrische friteuses worden gecontroleerd door een thermostaat die is ontworpen om de olie op de juiste temperatuur te houden en zo oververhitting en ontbranding te voorkomen, wat ze veiliger maakt. De meeste friteuses hebben ook een thermisch beveiligd uitschakelsysteem om de friteuse te stoppen als deze te heet wordt. Andere veiligheidsfuncties zijn de kijkvensters, zodat het eten zichtbaar is, de koele wanden om de buitenkanten niet te heet te laten worden en de vergrendelde deksels die voorkomen dat de olie eruit spat tijdens het bakken en het risico op morsen verminderen wanneer iemand tegen de friteuse aanstoot.
De olie bevat mogelijk te veel water.
Het is belangrijk om de ingrediënten volledig te drogen en alle ijsdeeltjes van diepgevroren voedsel te verwijderen voordat je gaat frituren.
Als er te veel water in de olie zit, gaat het water koken en zorgt het ervoor dat er olie uit de friteuse spat.
Arachideolie heeft een lager rookpunt dan de meeste plantaardige oliën, dus kan de olie licht roken op baktemperatuur. Dit geeft ook een lichte smaak af die wellicht niet wenselijk is.
Producten met beslag mogen niet direct in het mandje worden gelegd. Het beslag windt zich dan om de stangetjes en komt vast te zitten.
Water en olie kunnen niet worden vermengd: als ze bij elkaar zijn gegoten en te heet worden, kan de olie gaan spatten door de acute verdamping van water.
Verwijder altijd overtollig water van voedsel voordat je het bakt, zodat er zo min mogelijk water in de olie komt.
Giet ingrediënten (in het bijzonder bevroren ingrediënten) nooit direct in de mand of in de friteuse, omdat er dan ijs in de olie zal komen.
Bedek de frituurmand na gebruik niet met de deksel; er kan dan condens ontstaan in de friteuse.
Zorg dat er geen condens van de deksel in de friteuse kan druppelen.
Berg de friteuse nooit buiten op en gebruik hem nooit buiten, omdat er dan condens ontstaat.
Gebruik de friteuse nooit wanneer het olieniveau hoger is dan de markering voor het maximumniveau: hierdoor zal de friteuse overlopen.
Verwijder de overtollige olie met een lepel.
Reviews
Reviews