Tefal Easy Grip bakvormen

Easy Grip bakvormen
Een praktische serie bakvormen met sterke anti-aanbaklaag
 • Een praktisch en compleet assortiment bakvormen dat dankzij de grote handgrepen handig is in het gebruik.

Tefal Easy Grip, een ruim assortiment bakvormen met brede handgrepen.

Easy Grip is een breed assortiment bakvormen die voorzien zijn van brede handgrepen, heel praktisch en eenvoudig te gebruiken. De vormen zijn ook stevig en buitengewoon duurzaam.

Van cake tot pizza, duurzaam en handig, zo wordt bakken een plezier!
 • Dankzij de brede handgrepen zijn deze bakvormen praktisch en eenvoudig te gebruiken.
 • Gemaakt van sterk carbon steel – voor jarenlang bakplezier!
 • Dankzij de anti-aanbaklaag met reliëf komt je bakgerecht probleemloos uit de vorm.
 • Het kwaliteitsstempel van Tefal voor een concurrerende prijs!

Het assortiment Tefal Easy Grip bestaat onder meer uit:

 • Vlaaivorm (27 cm)- Ronde taartvorm (23 cm)- Bakvorm (12 x 25 cm)- Muffinvorm (12 muffins)- Pizzavorm (34 cm)- Bakplaat (36 x 26 cm)
 • Briochevorm (23 cm)
 • Springvorm (23, 25 en 27 cm)
 • Combi-springvorm (23, 25 en 27 cm)
 • Tulbandvorm ( 22 cm)
 • Pizzapan (34 cm)
Kenmerken
 • Carbon steel, een stevig en duurzaam materiaal

 • Brede handgrepen zodat je de bakvorm gemakkelijk kunt vastpakken en uit de oven halen

 • Een oppervlak met reliëf zodat je bakgerecht probleemloos en perfect uit de vorm komt

 • Milieulogo_anti-aanbakpannen.png

  Veilige anti-aanbaklaag

  100% veilig - geen PFOA

Accessoires
Eigenschappen
Materiaal CARBON STEEL  
Afwerking binnenzijde LAK  
Afwerking buitenzijde LAK  

Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
De binnenkant van je bakvormen heeft een uiterst resistente anti-aanbaklaag. Voordat je ze voor het eerst gebruikt, spoel je ze met heet water en laat je ze drogen, daarna giet je er een halve eetlepel olie voor bakken en braden in. Verspreid de olie voorzichtig met een schone doek.
Gebruik altijd houten of plastic keukengerei. Gebruik nooit metalen keukengerei.
De anti-aanbaklaag is bestand tegen alle gekende chemicaliën en is zodanig opgebouwd dat ze bij normaal gebruik niet breekt of afschilfert. Als de bakvormen niet correct worden gebruikt en deeltjes van de laag per ongeluk worden ingeslikt, dan is dit ongevaarlijk. De deeltjes zijn niet giftig en zijn bijna volledig inert. Ze worden niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd.
Wanneer een pan te heet wordt, komt daarbij rook vrij. De rook van anti-aanbakpannen vormt echter geen gevaar voor mensen of huisdieren, met uitzondering van vogels. Vogels hebben een heel kwetsbaar ademhalingsstelsel en zijn daardoor gevoelig voor rook in het algemeen. Het is dus voldoende als je erop let dat je op een goede manier kookt en dat je je pannen nooit te heet laat worden.
De afmetingen op de verpakking zijn meestal de binnenafmetingen, maar telkens geeft een klein diagram aan waarnaar de afmetingen precies verwijzen. Raadpleeg dit diagram voor verduidelijking.
Alle anti-aanbaklagen bevatten PTFE, oftewel polytetrafluorethyleen. Dit is een polymeer plastic. Het is een glad materiaal dat bestaat uit tetrafluorethyleenmoleculen die alleen koolstof en fluor bevatten. Zuren en alkalische basen tasten de anti-aanbaklaag niet aan en deze blijft stabiel bij het koken. De Franse, Europese en Amerikaanse instanties voor de volksgezondheid hebben het gebruik van PTFE voor anti-aanbaklagen in kookgerei goedgekeurd. PTFE is een stof die geen enkele chemische reactie veroorzaakt bij contact met voedsel, water of reinigingsproducten. Wanneer deeltjes worden ingeslikt, is dat absoluut onschadelijk voor het lichaam. Net als bij alle vezels het geval is, wordt de stof niet in het lichaam opgenomen, maar afgevoerd. Het materiaal van de anti-aanbaklaag is zelfs zo veilig voor de gezondheid, dat het in de medische sector veel wordt gebruikt als bekleding van pacemakers en buisjes ter vervanging van slagaders.
NEE. Producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren dat er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 worden regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de anti-aanbaklaag slijt. Wanneer je het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de anti-aanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons. Wanneer de pan heel erg heet wordt, kan het oppervlak verdrogen en gaan afbladderen. Dergelijke schade valt buiten de garantie. Als je incidenteel bij hoge temperaturen bakt of je pannen te heet hebt laten worden, adviseren wij je ze vaker in te vetten.
Groupe SEB heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgezet. Groupe SEB garandeert hiermee dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig is in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten onschadelijk zijn voor het milieu en voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China) (link naar de sites van de laboratoria). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Er is op dit moment veel verwarring over anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn. Je vindt deze belofte via het eco-informatieprogramma dat is opgezet door Groupe SEB.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. PFOA wordt gebruikt bij het fabricageproces van veel producten, zoals anti-aanbaklagen, verpakkingen die in de magnetron kunnen, bepaalde textielsoorten, vuilafstotend tapijt, vetafstotende lagen in pizzadozen enz. Tefal/T-fal heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag veilig zijn voor het milieu en voor de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij hebben vastgesteld dat deze schadelijke stoffen kunnen loskomen wanneer het product in de vaatwasmachine wordt gewassen en dat ze vervolgens kunnen terechtkomen op alle keukengerei dat zich in de vaatwasmachine bevindt. Wanneer dit keukengerei vervolgens wordt gebruikt bij het koken of eten, krijgen mensen cadmium of lood in hun lichaam, dat vervolgens in het lichaam aanwezig blijft. Om die reden gebruiken wij al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. Je vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Reviews
Reviews