Tefal Cuisine Companion FE800A kokende keukenmachine

Cuisine Companion FE800A kokende keukenmachine
Snijd, bereid en kook in jouw Cuisine Companion!
 • Dé kokende keukenmachine die je in staat stelt te koken, stoven, stomen, braden, mengen, kneden, mixen, hakken, kloppen en malen… en dat allemaal in één apparaat.
 • 6 automatische programma's + 1 handmatige stand.
 • 5 specifieke en efficiënte accessoires.
€ 699,951

Artikelnummer : FE800A38

1. Consumentenadviesprijs

Laat je inspireren door geweldige kookresultaten!

Deze multifunctionele kokende keukenmachine beschikt over 6 automatische programma's voor het bereiden van zelfgemaakte sauzen, stoven, soepen, stoommaaltijden, deegwaren en desserts. 

 • Diverse bereidingswijzen: geschikt om bij zowel lage als hoge temperatuur te koken, je kunt de temperatuur instellen tussen 30 en 130 °C.
 • Onbeperkte mixresultaten: ingrediënten kunnen voorzichtig of supersnel worden gemixt: je hebt de keuze tussen 12 snelheden en een pulse- of turbostand.
 • Ruime inhoud: bereid gerechten voor het hele gezin in de kom met een inhoud van 4,5 L. Goed voor maximaal 6 porties (2,5 L bruikbare inhoud).
 • Ruim assortiment accessoires: 
  • 1 geslepen "Ultrablade"-hakmes van roestvrij staal
  • 1 kneed- en hakmes van roestvrij staal
  • 1 menger
  • 1 klopper
  • 1 spatel
  • 1 stoommand van roestvrij staal
  • Handige opbergbox voor accessoires

 

 

Kenmerken
 • FE800A stoommandje.png

  Inclusief stoommand

 • FE800A box met accessoires.png

  Inclusief 5 specifieke en doeltreffende accessoires

 • Diverse bereidingswijzen: tussen 30 en 130 °C.

 • 12 snelheden en een pulse- of turbostand

 • 4,5 L (2,5 L bruikbare inhoud)

 • 5 doeltreffende accessoires voor een gegarandeerd resultaat

 • FE800A_B_receptenboek.png

  Inclusief receptenboek met 1 miljoen menu's

Accessoires
Recepten
Eigenschappen
Automatische programma's    
Handmatige stand    
Pulsestand    
Turbofunctie    
Materiaal van de kom Roestvrij staal  
Hakaccessoire Roestvrijstalen mes  
Roeraccessoire    
Emulgeeraccessoire Garde  
Kneedaccessoire    
Kneedaccessoire - details Roestvrijstalen kneed- en crush-mes  
Stomer Ja, roestvrijstalen mandje binnenin  
Spatel    
Opbergen van accessoires Opbergvak  
Snoeropbergruimte    
Vaatwasmachinebestendig    
Consumentenadviesprijs € 699,95

Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Eerst moet je weegschaal worden geregistreerd in de app.
Om dit te doen, moet je de bluetoothfunctie op je telefoon activeren, de toepassing 'Companion' openen en achtereenvolgens naar het tabblad 'My Universe' (Mijn universum) en naar 'Settings' (Instellingen) gaan.
Selecteer het gedeelte 'My Device' (Mijn apparaat).
Je komt het eerste item, 'your product' (jouw product), tegen. Dit is de Companion die je hebt geregistreerd/waarvan je de eigenaar bent.
Via het tweede item, 'add an accessory' (voeg een accessoire toe), kun je dit accessoire aan je universum toevoegen door op het plaatje van de weegschaal te klikken. de weegschaal is geregistreerd in de toepassing.
Keer vervolgens terug naar de homepage of naar een recept. En volg indien nodig de instructies in het pop-upvenster over het synchroniseren van de weegschaal.
Om je een unieke ervaring en nog beter gepersonaliseerde diensten te kunnen bieden voor elk van je Moulinex-producten, moeten we de verschillende accounts die je op de verschillende digitale platforms van de Moulinex-groep gebruikt, met elkaar samenvoegen (Companion-app, My Cookeo-app).

Als je al een Cookeo- en Companion-account met hetzelfde e-mailadres hebt:
Het wachtwoord dat je moet gebruiken om de accounts te koppelen, is dat van de Cookeo-toepassing.

Als je al een Cookeo-account hebt en je een Companion-account wilt aanmaken:
Je hoeft geen account aan te maken. Je kunt gewoon inloggen met je ID's voor de Cookeo-app.

Ik heb nog geen account, maar ik wil wel graag gebruikmaken van dit unieke account:
Je hoeft slechts één account aan te maken voor deze Companion-app, bijvoorbeeld. Dit account kun je vervolgens aan andere platforms koppelen.
Dankzij de spraakfunctie verloopt de stapsgewijze bereiding van het recept soepeler.
Je hoeft je smartphone niet meer aan te raken om naar de volgende stap te gaan! Raak met je hand het scherm aan om de luisterfunctie te activeren. De spraakherkenning herkent gesproken tekst uit een vooraf gedefinieerde lijst en helpt je zo bij de stapsgewijze bereiding van het recept.
Om te starten:
'Start' (Starten)

Om af te ronden:
'Finish' (Afronden)
'Next' (Volgende)
'It's done' (Het is klaar)

Om terug te gaan:
'Previous' (Vorige)

Om te stoppen:
'Stop' (Stoppen)
'End' (Beëindigen)

Om de lees- of luisterfunctie voor het recept te starten:
'Read' (Voorlezen)
'Listen' (Luisteren)
Om de spraakassistent te activeren, ga je naar de instellingen en activeer je de microfoon en spraakherkenning in de Companion-app.
Probeer het apparaat zo dicht mogelijk bij een plaats op te stellen waar de lucht wordt afgevoerd (bijvoorbeeld bij een afzuigkap).
VOORZICHTIG: plaats het apparaat niet op een warmtebron.
Ja, bij sommige programma's moet de warmhoudfase worden voortgezet, bijvoorbeeld om het eten in goede staat te houden of om te voorkomen dat zich vellen vormen of dat het eten op de bodem plakt.
Wanneer je eiwit stijf wilt kloppen met Cuisine Companion, moet je de deksel zonder de stop en de garde gebruiken.
Het is ook belangrijk dat de kom goed schoon is, zonder sporen van vet of olie.
LET OP: zet het apparaat niet hoger dan op snelheid 7.
Hiervoor kun je het stoommandje gebruiken.
Plaats het scherpe mes in de kom, voeg de ingrediënten van je recept toe (wortelen, aardappelen, uien enz.), plaats het stoommandje (let erop dat de groenten onder in de kom niet te dicht op elkaar worden gepakt), voeg de ingrediënten toe die je in stukjes in de soep wilt hebben (bv. spekjes, chorizo of doperwtjes) en bedek alles met vloeistof zonder het maximumniveau te overschrijden.
Je kunt voordat je het recept gaat maken, de kom koelen door met het blendermes voor kneden en vergruizen in de pulsestand 10 ijsblokjes fijn te maken. Vervolgens maak je de kom leeg, veeg je deze grondig droog en maak je onmiddellijk de sorbet volgens het recept.
De recepten zijn getest met ingrediënten op kamertemperatuur (20 °C). Sommige recepten hebben mogelijk 2 à 3 minuten meer kooktijd nodig als de ingrediënten (melk, eieren enz.) direct uit de koelkast komen.
Voor sommige recepten, zoals omeletten, frittata, vis of wit vlees kun je de bodem en de binnenwanden van het mandje bekleden met bakpapier. Maak gebruik van het stoomprogramma.
Bij een lage stoominstelling komt een maximale hoeveelheid condens vrij; deze stand is daarom geschikt voor gerechten en sauzen met een betere consistentie (risotto, roompuddings, sauzen, enz.).

In de hoge stoominstelling bouwt zich een maximale hoeveelheid warmte en stoom op in de kom; deze stand is geschikt voor alle soorten stomen (bijv. voor soepen).
Deze instelling voorkomt ook spatten tijdens het mengen.

Wanneer de stoomplug op de deksel is vergrendeld, geeft het pictogram voor je de op dat moment geselecteerde instelling weer.
Gebruik de spatel niet om deeg van het mes af te schrapen.
Doe dit met een houten lepel; de spatel is bedoeld om de kom leeg te maken nadat het mes is verwijderd.
Je kunt ook de handmatige modus gebruiken door de temperatuur op 120°C te zetten en de bereidingstijd af te stemmen op het soort en de hoeveelheid ingrediënten.
Gebruik kleinere stukken.
Raadpleeg de tabel (gedeelte over eerste gebruik) in de handleiding.
Als je twijfelt welk mes je moet gebruiken, kies dan het mes voor kneden/vergruizen.
Gebruik de garde nooit voor zwaar deeg (brooddeeg e.d.)
Je kunt meer ingrediënten gebruiken, zolang je maar niet de maximumhoeveelheden overschrijdt die in de handleiding zijn aangegeven (zie tabel in het gedeelte over het eerste gebruik).
Wees voorzichtig met automatische programma's, vooral die voor soep: als je het maximum van 2,5 l overschrijdt, bestaat het gevaar dat hete soep uit de pan spat of overloopt.
Nee, er bestaat dan risico op opspattingen of overkoken.
Opmerking: maak geen jam of melkbereidingen, de temperatuur tussen 135 en 150°C is veel te hoog.
• Was voor het eerste gebruik alle onderdelen (behalve de motoreenheid) in een warm sopje. Om het reinigen te vergemakkelijken, is de as van je kom uitneembaar.
• Zorg er vóór het eerste gebruik voor dat de verpakking is verwijderd, met name de bescherming tussen de kom en de motoreenheid.
• Plaats de afdichting op de afdichtingshouder en klik het geheel vast aan het deksel.
• Plaats de afdichting op de as. Maak het geheel met behulp van de borgring vast aan de basis van de kom.
• Plaats het gekozen accessoire in de kom:
- Plaats de accessoires op de as onder in de kom.
- Plaats de stoommand in de kom nadat het reservoir vooraf met 0,7 liter van een vloeibare bereiding is gevuld (water, saus…).
• Stop de ingrediënten in de kom of stoommand.
• Plaats het deksel op de kom, zodat de twee driehoeken op één lijn worden gebracht, vergrendel het deksel zonder het aan te drukken door het tegen de wijzers van de klok in te draaien.
• Plaats de stoomregelaar op het deksel; er zijn twee posities mogelijk: veel of weinig stoom (de gekozen positie moet naar jou toe zijn gericht).
• Plaats de kom op de motoreenheid totdat je een klik hoort.
• Je apparaat is voorzien van een 0/1-schakelaar. Zet deze schakelaar in stand 1. Het apparaat werkt alleen als de kom en het deksel correct zijn geplaatst en op de motoreenheid zijn vergrendeld.
Voor sommige recepten, zoals omeletten, maar ook frittata, vis of wit vlees kun je de bodem en de binnenwanden van het mandje bekleden met bakpapier...
Gebruik het programma 'Steam cooking' (Stomen) voor dit soort bereidingen.
We weten dat bij dit soort recepten de temperatuur van cruciaal belang is. Voor de beste resultaten raden we aan om warm water te gebruiken en om je verse ingrediënten vooraf uit de koelkast te halen, zodat ze alvast op kamertemperatuur kunnen komen (boter, eieren, melk...).
Je kunt het apparaat te allen tijde uitzetten door op de knop 'Stop' te drukken, ongeacht of het apparaat zich in de automatische of handmatige modus bevindt. Het programma wordt dan gepauzeerd. Je kunt het opnieuw starten door weer op 'Start' te drukken. Als je een fout hebt gemaakt bij het instellen van het programma en/of het programma wilt verlaten, houd je de knop 'Stop' 2 seconden lang ingedrukt.
Je kunt het apparaat te allen tijde uitzetten door op de knop 'Stop' te drukken, ongeacht of het apparaat zich in de automatische of handmatige modus bevindt. Het programma wordt dan gepauzeerd. Je kunt het opnieuw starten door weer op 'Start' te drukken.
Als je een fout hebt gemaakt bij het instellen van het programma en/of het programma wilt verlaten, houd je de knop 'Stop' 2 seconden lang ingedrukt.
Druk op een programma naar keuze. Op het scherm wordt er een driehoekje weergegeven bij het geselecteerde programma. Bij de programma's voor soepen, stoofpotten en gebak kom je in verschillende subprogramma's terecht door meerdere keren te drukken.
De voorgeprogrammeerde instellingen kunnen worden aangepast voor de bereidingstijd van een recept (afhankelijk van het gekozen recept, de ingrediënten en de bereide hoeveelheden). Druk op de snelheids-, kooktemperatuur- of tijdselectieknop. De gekozen instelling knippert op het scherm.
Pas de instelling(en) aan met behulp van de '+/-'-knop.
Druk op de knop 'Start' als je klaar bent met het aanpassen van al je instellingen.
Als het programma is afgelopen, piept het apparaat 3 keer.
Druk rechtstreeks op de selectieknop die de parameter weergeeft die je wilt aanpassen, d.w.z. de snelheids-, kooktemperatuur- of tijdselectieknop. De gekozen instelling knippert op het scherm.
Pas vervolgens de instelling(en) aan met behulp van de '+/-'-knop. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om een temperatuur in te stellen zonder een bereidingstijd in te stellen.
Druk op de knop 'Start' als je klaar bent met het invoeren van al je parameters.
Als het programma is afgelopen, piept het apparaat 3 keer.
Selecteer in de zoekbalk van de toepassing het recept dat je wilt maken, bijvoorbeeld 'Boeuf bourguignon'.
Start het stapsgewijze proces en klik tijdens de eerste stap op het weegschaalpictogram om de ingrediënten te wegen. Volg daarna de instructies in het recept en start het programma.
Tijdens de bereiding van de eerste stap kun je, om tijd te besparen, alvast de ingrediënten wegen voor de volgende stap.
Je apparaat heeft 2 bedieningsmodi.

• Automatisch programma:
De snelheid, kooktemperatuur en tijd zijn voorgeprogrammeerd. Er zijn 6 automatische programma's beschikbaar: sauzen, soepen, stoofpotten, stomen, gebak, desserts.

• Handmatige modus:
De snelheid, kooktemperatuur en tijd kunnen naar believen worden aangepast.

• Verbonden modus (voor verbonden apparaten):
Dankzij de verbonden modus kun je een recept starten in de Companion-app en de rest aan de robot overlaten.
De bereidingsparameters (tijd, snelheid, temperatuur) worden automatisch doorgestuurd naar je i-Companion. Je hoeft nergens aan te denken; er wordt voor je gekookt!
Je hoeft verder niets aan te passen. Je kunt gewoon op 'Start' drukken. Volg het recept via je app. Deze leidt je door het recept en geeft je duidelijke, stapsgewijze instructies.
Om deze verkleuring tegen te gaan, wrijf over de vlekken met een doekje of keukenpapier met spijsolie en ga vervolgens verder met de gebruikelijke reiniging.
Het is absoluut noodzakelijk om onmiddellijk na gebruik te reinigen om deze verkleuring tegen te gaan.
De kom, de hulpstukken, het stoommandje en alle onderdelen van de deksel kunnen in de vaatwasmachine. Wij raden af de houder en de afdichtring in de vaatwasmachine te doen.
Als er kalkaanslag (witte kalksporen) op de bodem van de kom zit:
Giet 1 soeplepel (ongeveer 100 ml) schoonmaakazijn in de kom met houder en laat deze 1 uur inwerken. Giet de kom dan leeg, demonteer de houder en het verbindingsstuk en spoel alle onderdelen af met schoon water.
Wij adviseren je accessoires te reinigen zodra er een verkleuring optreedt. Je kunt hier citroensap voor gebruiken.
Je kunt ook proberen het accessoire een paar uur in direct zonlicht te leggen.
Gebruik een goed uitgeknepen spons en veeg het paneel daarna af met een droge doek.
Met het oog op de hygiëne is het raadzaam de deksel na gebruik uit elkaar te halen en de afzonderlijke delen goed schoon te maken.
Om het schoonmaken (vooraf) makkelijker te maken: nadat je de kom hebt leeggemaakt, plaats je de garde in de kom, giet je er 0,7 liter water in en doe je er een paar druppels afwasmiddel bij, sluit je het deksel met de stoomregelstop en stel je het apparaat als volgt in: Snelheid 7/100 °C/3 minuten.
Druk daarna op 'Start'.
Wanneer het apparaat overschakelt naar de warmhoudstand (geluidssignaal), schakel je het uit en maak je de garde verder schoon in de gootsteen.
(Deze methode kan worden gebruikt voor de 4 accessoires).
1. Laat een uur weken (water + vloeibaar afwasmiddel).
2. Schraap de aanslag af met een houten spatel of lepel.
3. Borstel vervolgens de bodem met een schuurspons.
4. Schrob met staalwol als de vlek nog niet is verdwenen.

Je kunt in plaats van vloeibaar afwasmiddel ook citroensap, witte azijn of een in water opgeloste vaatmachinetablet gebruiken (zo lang laten inwerken als nodig is).
Ja, wij adviseren om de kom af te drogen voordat je deze in het apparaat gebruikt.
Verwerk enkele citroenen of gebruik het stoomprogramma (Stoomprog + 1 l water + 30 min + een paar druppels citroensap).
Om het reinigen gemakkelijker te maken (voorwassen) plaats je de garde in de kom, giet je er 0,7 liter water in en doe je er een paar druppels afwasmiddel bij, vergrendel je het deksel met de dop en zet je de robot 3 minuten op snelheid 7 met een temperatuur van 100 °C. Wanneer het apparaat in de warmhoudstand staat (geluidssignaal), schakel je het uit en maak je de mixer verder schoon onder de kraan. (Dit is van toepassing op alle 4 de accessoires).
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Dit zijn plekken waar plastic is overgebleven na het gietproces. Er is geen gevaar van scheuren; je kunt de deksel gewoon blijven gebruiken.
Dit is een tijdelijk verschijnsel dat geen gevolgen heeft voor de levensduur van je apparaat.
Het zal minder worden of helemaal verdwijnen wanneer de uitneembare as een paar keer is gebruikt en gereinigd (raadpleeg het gedeelte over het reinigen van het apparaat).
Het verwarmingselement zit niet onder de hele onderkant van de kom.
Aan de linkerkant (wanneer je voor het toestel staat) is er een warme zone en aan de rechterkant een minder warme zone.
Sommige ingrediënten blijven lichtjes aan de bodem van de kom plakken. Zodra je de ingrediënten toevoegt, kun je het beste continu blijven roeren.
Geen zorgen, zoals bij de meeste LCD-schermen is het scherm van je toestel ook gevoelig voor statische elektriciteit. Hierdoor kunnen lichtstrepen verschijnen wanneer je het scherm bijv. met een doek schoonveegt. Deze lichtstrepen verdwijnen na een tijdje. Het is een normaal verschijnsel dat geen invloed heeft op de werking of levensduur van je toestel.
Je hebt waarschijnlijk de deksel op de kom vergrendeld.
De bruiningsmodus moet zonder deksel worden uitgevoerd. Ontgrendel de deksel en ga verder met je voorbereiding.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Zorg ervoor dat je je houdt aan de maximale hoeveelheden ingrediënten die in de gebruiksaanwijzing zijn aangegeven en dat je de snelheid en het accessoire gebruikt die bij je recept passen.
Is het probleem hiermee nog niet verholpen? Breng je product dan naar een erkende reparateur.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Druk op de aan/uit-knop rechts op de achterste basis.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Breng je product naar een erkend reparatiecentrum.
Steek de stekker van het apparaat in het stopcontact en zet de 'I/O'-schakelaar op 'I'. Hierna wordt het deksel ontgrendeld.
We raden je af om het apparaat uit te schakelen door de stekker uit het stopcontact te trekken. Het is beter om de 'O/I'-schakelaar te gebruiken.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Het apparaat staat in de veiligheidsstand na oververhitting.
Laat het apparaat 30 minuten afkoelen.
Haal een deel van de te mixen ingrediënten uit de kom en probeer het opnieuw.
Het apparaat staat in de veiligheidsstand omdat het significante veranderingen heeft waargenomen.
Controleer of je de aanbevolen snelheid hebt ingesteld en of je het juiste hulpstuk hebt gebruikt.
Controleer of het apparaat stabiel staat (op de rubber voetjes rust) en of het werkoppervlak stevig is.
Het scherpe mes is ideaal voor het fijnhakken van groenten, kruiden, vlees, vis, enz. en voor het mixen van soepen of compotes.
Het gekartelde mes is ideaal voor het kneden van zwaar deeg of gistdeeg en het fijnmaken van noten of ijsblokjes.
Dit is normaal. Standen 1 en 2 hebben een automatische pulseerfunctie; de motor draait dus met onderbrekingen.
Het verwarmingssysteem bestaat uit een verwarmingselement met gloeidraad (geen inductieverwarming).
Ons apparaat is conform Franse/Europese normen voor de uitstraling van radiofrequentiesignalen, inclusief het beperken van de blootstelling aan elektromagnetische velden.
Jouw apparaat is uitgerust met een aarding. Sluit je apparaat steeds aan een geaard stopcontact aan.
Neem steeds de voorzorgsmaatregelen voor mensen met een pacemaker in acht.
Om veiligheidsredenen raden wij je aan het scherpe Ultrablade-hakmes altijd in de kom op te bergen wanneer de robot niet in gebruik is (geslepen messen). De andere accessoires kunnen in een la of kast worden opgeborgen.
LET OP: Het mes voor kneden/vergruizen is ook scherp.
Bij je apparaat zijn de volgende accessoires inbegrepen:

• Stoommandje (1)
Het stoommandje kan worden gebruikt om groente, vis of vlees te stomen en om rijkelijk gevulde soepen te maken.
• Mixer (2)
Deze mixt bereide gerechten zonder de ingrediënten te beschadigen (braadschotels, stoofpotten, risotto, ratatouille, chutneys en peulvruchten).
• Garde (3)
Deze wordt gebruikt voor mayonaise, slagroom, sauzen, crèmes, bijgerechten (aardappelpuree, polenta...) en voor het opkloppen van eiwit.
• Mes voor kneden/vergruizen (4)
Het kneedt deeg voor witbrood, speciale broden, zanddeeg, biscuitdeeg, gerezen deeg (brioche, tulband...) en licht beslag (cakebeslag...). Met dit accessoire kun je ook pannenkoekbeslag en wafelbeslag maken. Het maalt noten en ijs en hakt harde producten fijn.
• Ultrablade-mes (5)
Het mixt (soepen, vruchtenpuree) en hakt (groente, vlees, vis). Gebruik dit accessoire niet om harde producten fijn te hakken; gebruik daarvoor het mes voor kneden/vergruizen.
Reviews
Reviews