Verhuizen header

Tefal is bij je mooiste momenten, dus ook bij je eerste gerecht in je nieuwe woning.

Een nieuw hoofdstuk staat klaar om geschreven te worden, samen in jullie nieuwe woning. Maar een verhuizing staat ook garant voor een inpak-mania, weet jij uiteindelijk nog wel waar je de pannen en het bestek in hebt gedaan? Voor iedereen wel herkenbaar, daarom geven we graag wat ‘pannen-inpaktips’ en recept inspiratie tijdens en na de verhuizing. Zodat jij straks in je nieuwe woning zonder moeite een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten!

Pannencheck voor inductie

Hoe weet je dat een pan geschikt is voor inductie? Dat is simpel; een inductie kookplaat werkt alleen als de pan magnetisch is. Dit kan je controleren door een magneetje tegen de bodem van de pan te houden. Verder moet de bodem vlak zijn om goed contact te kunnen maken met de kookplaat, daarom zijn vaak pannen die eerst op gas zijn gebruikt niet meer te gebruiken op inductie. Een Tefal pan voor inductie is daarnaast ook vaak te herkennen aan de roestvrijstalen disc aan de onderkant en een dikkere bodem. Die zorgt ervoor dat je pan gelijkmatiger en sneller warm wordt.


 | Tips

Voorbereiding is het halve werk, zo kan jij straks meteen aan de slag in je nieuwe keuken!

Dozen

Kies voor je pannen altijd stevige dozen met een dubbele bodem. Zo ben je ervan verzekerd dat niets door je handen glipt tijdens de dag.

Selectie

Als echte (hobby)kok heb je natuurlijk verschillende pannen die passen bij jouw kookstijl. Bekijk kritisch welke je de komende tijd echt nodig gaat hebben en pak de rest alvast in.

Een hapjespan of wok is vaak handig om te laten staan, hierin kan je eenvoudig alles bakken zelfs een ei of pannenkoek.

Inpakken

Wanneer je de pannen gaat inpakken kijk dan vooral ook naar de stapelbaarheid en het gewicht. Het is belangrijk dat de zwaardere pannen onderin de doos verpakt zitten en het gewicht verdeeld is.

Wikkel vervolgens de glazen deksels in een keukenhanddoek en gebruik panneninleggers of doeken tussen de pannen om de coating te beschermen.

Last-minute

Laatste inpakken = eerste nodig. Bewaar 1-2 dozen voor de laatste spulletjes uit de keuken en markeer de doos duidelijk. Stop hier naast je laatste pannen ook een setje bestek, glazen en borden in.

Door theedoeken te gebruiken blijft alles netjes en is ook nog eens handig voor de afwas. Dan heb je alles bij de hand voor je 1e maaltijd in je nieuwe woning.

Deze toppers heb je nodig in je nieuwe keuken