Tefal Chef's Delight koperkleurige hapjespan 24 cm

Chef's Delight koperkleurige hapjespan 24 cm Optimaal koken, elke dag weer

De Tefal Chef's Delight hapjespan heeft een stijlvolle koperkleurige afwerking en koperkleurig handvat, maar zorgt vooral voor betrouwbare kookresultaten waar je elke dag weer van kunt genieten. Dankzij de diepe vorm kan je grote porties bereiden voor elk soort gelegenheid. Een TITANIUM PRO anti-aanbaklaag zorgt voor uitzonderlijke kwaliteit en maakt de pan eenvoudig om schoon te maken, terwijl hoogwaardige materialen garanderen dat je jarenlang van deze pan zult kunnen genieten.

Artikelnummer: G1173202

€ 88,99

De betrokkenheid van Tefal

  • 2 jaar internationale garantie

De Tefal Chef's Delight koperkleurige hapjespan

De Tefal Chef's Delight hapjespan met koperkleurige afwerking en handvat zorgt voor betrouwbare resultaten bij al je bereidingen. Dankzij de hoogwaardige anti-aanbaklaag hoeft er (bijna) geen olie of boter toegevoegd te worden, zodat je gezond en heerlijk kunt koken. Deze koekenpan met anti-aanbaklaag heeft een diepe vorm die ontworpen is voor grote maaltijden, met een opvallende koperkleurige afwerking die perfect bij elk soort keuken past. De TITANIUM PRO anti-aanbaklaag garandeert langdurige prestaties waardoor je tot wel twee keer zo lang van deze pan kunt genieten*, maakt schoonmaken eenvoudig en zorgt voor heerlijke kookresultaten, keer op keer. De Thermo-Spot® wordt effen rood wanneer de pan de ideale temperatuur voor bakken bereikt, zodat je hier zelf niet over na hoeft te denken, en je telkens weer van heerlijke resultaten kunt genieten. Chef's Delight: betrouwbare prestaties, elke dag weer.

*TITANIUM PRO anti-aanbaklaag gaat tot 2x langer mee dan de Tefal TITANIUM FORCE anti-aanbaklaag

Kenmerken
  • TITANIUM PRO anti-aanbaklaag: Gaat tot wel 2 keer langer mee*

    De hoogwaardige anti-aanbaklaag is extra duurzaam en slijtvast, gezien deze met en titanium-deeltjes - versterkt is.

     

  • Koperen afwerking aan de buitenkant

    De koperen look is ontworpen om je keuken op stijlvolle wijze te verrijken.

  • Diepe vorm voor gemak

    Ideaal voor heerlijk stoven, braden, sudderen en langzaam garen.

  • Comfortabele handvatten

    Comfortabele handgrepen van bakeliet voor extra veiligheid en gebruiksgemak.

  • Glazen deksel

    Een elegante glazen deksel om de bereidingen eenvoudig in de gaten te houden tijdens het koken.

  • Alle warmtebronnen + inductie  

    Geschikt voor alle warmtebronnen, waaronder inductie (gas, elektrisch, keramisch, inductie).

  • Gelijkmatige bereiding van ingrediënten

    De Tefal inductiebodem zorgt ervoor dat warmte gelijkmatig verdeeld wordt en er geen warmere of koudere delen zijn en je telkens weer van perfecte resultaten kunt genieten.

  • Anti-aanbaklaag buitenkant

    De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat je de pan eenvoudig schoon kunt maken.

  • Gemaakt in Frankrijk

    Ontworpen en geproduceerd in Frankrijk, met optimaal vakmanschap en expertise.

  • Tefal zet alles op alles om perfecte bereidingsresultaten te garanderen. Nog een reden om voor Tefal te kiezen.
    *Onafhankelijke paneldata uit 2016, merkwaarde, verkoopcijfers, categoriedefinitie kookgerei

  • Onze doelstelling: duurzame producten maken die jarenlang meegaan en ook milieuvriendelijk zijn. Dit laatste bereiken we door het gebruik van recyclebare designs en veilige anti-aanbaklagen (geen PFOA, geen lood, geen cadmium).

Eigenschappen
Productgroep HAPJESPAN  
Afmeting 24 Cm  
Materiaal ALUMINIUM  
Warmtebron Inductie - gas - elektrisch - keramisch - halogeen  
Geschikt voor gebruik in de oven JA, TOT 175 °C  
Vaatwasmachinebestendig ALLEEN DEKSELS & ACCESSOIRES  
Benaming van coating/laag binnenkant TITANIUM PRO  
Afwerking binnenzijde Anti-aanbaklaag  
Thermo-Spot JA  
Afwerking buitenzijde Anti-aanbaklaag  
Kleur buitenzijde Orange - Copper Artisan Ultra  
Gietrand JA  
Type handgreep Vastgelaste handgreep  
Materiaal deksel(s) GLAS  
Type bodem INDUCTIETECHNOLOGIE  
Kleur van de handgreep Orange - Cuivre Artisan  
Consumentenadviesprijs
€ 88,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Anti-aanbakproducten zijn speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat voedsel niet aanbakt. De koekenpan of steelpan moet echter goed worden onderhouden. Volg de volgende aanwijzingen op: vet de pan licht in met olie en was en droog haar dan voor het eerste gebruik. Herhaal dit van tijd tot tijd als je de pan regelmatig in de vaatwasmachine reinigt. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de pan niet te heet wordt en dat er geen krassen in komen, met name door het gebruik van metalen keukenhulpen (spatels, lepels) en/of door reiniging met een schuurspons.
Enkel koekenpannen, steelpannen en sauteerpannen uit het Ingenio-assortiment mogen in de oven omdat zij beschikken over een afneembaar handvat (dit moet steeds worden verwijderd voordat de pan in de oven wordt geplaatst). Gebruik keukenhulpen nooit in een magnetron of convectieoven.
• Was de koekenpan in heet water met afwasmiddel om eventueel stof te verwijderen. Droog de pan af en wrijf de anti-aanbaklaag vóór het eerste gebruik licht in met wat olie. Verwijder eventuele overtollige olie.
• Was en droog je kookgerei na ieder gebruik.
Voor de pannen: tussen 140 °C en 195 °C
Voor de pannenkoekpannen: tussen 165 °C en 240 °C.
Dit is de optimale temperatuur voor het bakken en dichtschroeien van voedsel. Deze indicator maakt het gemakkelijker gezond te koken op een ideale temperatuur.
Lees hiervoor de aanbevelingen op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing die bij het product is geleverd. Bij sommige pannenseries kun je bepaalde metalen keukenhulpen gebruiken, met uitzondering van messen en gardes. Om lang van je koekenpannen en steelpannen te kunnen genieten, adviseren wij je echter met klem om geen metalen keukenhulpen te gebruiken. Kies liever plastic of hout.
De anti-aanbakeigenschappen van de keramische coating zijn veel beperkter dan die van de klassieke anti-aanbaklaag (PTFE) en blijven ook minder lang behouden. Wij adviseren bij deze pannen meer vet te gebruiken. Ook moeten ze bij het afwassen sterker worden schoongeborsteld en moet iets meer afwasmiddel worden gebruikt. Als er voedsel is aangekoekt, adviseren wij je de pan te laten weken in zeepsop. Eventueel kun je daar een scheutje schoonmaakazijn aan toevoegen.
In de loop van de tijd zullen er vlekken op de keramische laag komen die niet kunnen worden verwijderd. Dit heeft geen enkel gevolg voor de prestaties van de pan en levert ook geen gevaar op voor de gezondheid.
• Gebruik houten en plastic keukenhulpen. Bij sommige assortimenten mag je metalen keukenhulpen gebruiken met uitzondering van messen en gardes (raadpleeg de aanbevelingen voor gebruik op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing bij het product).
• Snijd voedsel nooit direct in de pan.
• Maak geen krassen in de anti-aanbaklaag. Lichte sporen of slijtplekken zijn normaal en hebben geen invloed op de kookresultaten.
• Zorg ervoor dat pannen niet droogkoken en laat lege pannen niet op het vuur staan.
• Kies bij elektrisch koken altijd een kookplaat van de juiste grootte en stel bij koken op gas de brander zo af dat het vuur alleen de bodem van de pan bereikt en niet langs de zijkanten omhooggaat.
• Loop nooit weg van het fornuis als je aan het koken bent.
• Laat pannen afkoelen voordat je ze afwast.
Een pan kan vervormen door een plotselinge sterke temperatuurverandering (thermische schok), bijvoorbeeld door een lege pan die te heet wordt, of een hete pan die onder de koude kraan wordt gehouden of op een koude ondergrond wordt geplaatst.
Laat pannen afkoelen tot kamertemperatuur voordat je ze afwast.
Een vervormde pan geeft slechte kookresultaten.
Gebruik NOOIT pannen in een magnetron.
De meeste metalen keukengerei kun je gebruiken, behalve messen, vorken en gardes. Je moet echter voorzichtig te werk gaan als je metalen keukengerei gebruikt. Vermijd het gebruik van scherp keukengerei en snijd niet direct in de pan. Maak geen krassen in de anti-aanbaklaag.
Nee. Koken op hoge temperatuur leidt niet tot een significante verkorting van de bereidingstijd en draagt ook zeker niet bij aan de kwaliteit van het voedsel. Wij raden dus sterk aan om te koken op middelhoge temperaturen. Bovendien kan koken op hoge temperatuur leiden tot beschadiging van de anti-aanbaklaag.
Voor een optimale levensduur van de anti-aanbaklaag bevelen wij aan bij roerbakken of grillen een kleine hoeveelheid olie te gebruiken. Voor koken of stoven is geen olie nodig.
Anti-aanbakpan:
Met de hand afwassen in sop is voldoende.
De pan moet na ieder gebruik worden afgewassen om het dunne laagje vet dat op het oppervlak kan zijn achtergebleven, te verwijderen. Als de pan alleen wordt afgeveegd met keukenpapier of met water wordt afgespoeld, wordt het laagje vet niet volledig verwijderd en kan het de volgende keer dat je de pan gebruikt, aanbranden. Er kunnen dan vlekken ontstaan.
Maak anti-aanbakpannen nooit schoon met schuurmiddel of een schuursponsje. Een nylon spons is ideaal voor zowel de binnen- als de buitenkant van de pan.

Keramische pan:
Wij raden aan om de keramische pan met de hand te wassen, met water en een mild reinigingsmiddel. Dit is de meest doeltreffende manier.
Als de pan na de normale afwas niet schoon genoeg is, doe dan scheutje azijn met water in de pan en verwarm deze. Het mengsel van water en azijn zorgt ervoor dat de pan wordt gereinigd. Spoel de pan hierna goed af. Droog de pan en wrijf deze bijvoorbeeld in met een beetje zonnebloemolie. Je pan zal er als nieuw uitzien.
Als de onderkant van de pan hardnekkig vuil is, laat de pan dan staan met wat warm water en een goede ontvetter. Hierna kan je indien nodig de pan met een plastic schuursponsje en vloeibaar schurend reinigingsmiddel schoonmaken.

Geanodiseerde pan:
Om te zorgen dat je pan lang meegaat, kan je hem het beste met de hand wassen met een niet-schurende spons.
Een buitencoating beschermt je pannen tegen de schadelijke gevolgen van afwassen in de vaatwasmachine. Het is daarom uiterst belangrijk dat deze coating niet wordt beschadigd en we raden dan ook af om schuursponsjes (Scotch Brite) te gebruiken.
Wanneer je een vaatwasser gebruikt, kies dan voor zachte afwasmiddelen, zoals een vloeistof of gel.
Een te intensief gebruik van de vaatwasmachine is evenwel niet aanbevolen.
Je kunt de levensduur van de pannen verlengen door ze met de hand af te wassen zonder schuursponsjes.
Handgrepen en knoppen kunnen na een tijdje losraken door het voortdurend verwarmen en afkoelen van de bevestiging. Als dit gebeurt, draai je ze voorzichtig opnieuw vast met een geschikte schroevendraaier, maar nooit te vast.
• Een ophoping van voedselresten kan zich hebben gevormd in de pan, wat het gevolg kan zijn van voedsel dat te gaar is geworden in de pan. Dit kan gewoon worden schoongemaakt door de pan met water en afwasmiddel te vullen en een nachtje te laten staan. Gebruik daarna een mengsel van soda en water en wrijf dit zachtjes over de pan met een niet-schurende spons. De anti-aanbaklaag moet daarna worden hersteld door een beetje olie over het oppervlak te vegen met keukenpapier.
• De koekenpan kan oververhit zijn wat voor schade en verkleuring kan zorgen op de anti-aanbaklaag. Wanneer pannen regelmatig oververhit worden, leidt dit tot een aantasting van de anti-aanbaklaag. De rode Thermo-Spot in bakpannen is een warmte-indicator en vertelt je wanneer de pan de perfecte baktemperatuur heeft bereikt. Wanneer de stip geheel rood wordt, zet je het vuur laag om de temperatuur te behouden. Blijf de pan niet op een hoog vuur verwarmen, aangezien dit ertoe leidt dat de anti-aanbaklaag van de pan oververhit raakt.
• Als je de pan in een vaatwasmachine wast, moet je na elk gebruik de anti-aanbaklaag aan de binnenkant insmeren met olie om ervoor te zorgen dat de anti-aanbaklaag niet uitdroogt en om de beste anti-aanbakprestatie te verzekeren.
• De pan is op een te hoog vuur of op een verkeerde warmtebron voor de pan gebruikt, wat ertoe heeft geleid dat de bodem van de pan kromtrekt en vervormt.
• Doe ook nooit koud water in een hete pan en dompel heet kookgerei nooit in koud water. Plotselinge temperatuurveranderingen kunnen het metaal doen kromtrekken, waardoor de bodem ongelijk wordt.
Wees voorzichtig met het plaatsen van pannen op gaskookplaten, aangezien de steunen variëren en vooral kleine pannen een onderzetter nodig hebben, die de meeste fabrikanten van gaskookplaten meeleveren met de kookplaat of die je apart kunt kopen.
Pannen kunnen vervormd raken door bijvoorbeeld vallen of stoten. (De pan vervormt niet als gevolg van hoge temperaturen bij het koken).
NEE. Producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag bevatten geen PFOA. Dit wordt regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke laboratoria. Deze verifiëren dat er in de eindproducten geen PFOA aanwezig is. Sinds 2003 worden regelmatig tests uitgevoerd door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (Aromalyse en Ianesco in Frankrijk, TüvSud in Hong Kong en SGS in China). Deze tests tonen steeds opnieuw aan dat er in producten met een Tefal/T-fal anti-aanbaklaag geen PFOA aanwezig is.
Nee. De anti-aanbaklaag kan alleen worden aangebracht tijdens het oorspronkelijke fabricageproces.
Bij normaal gebruik komt het maar zeer zelden voor dat de anti-aanbaklaag slijt. Wanneer je het product op de juiste wijze gebruikt en goed onderhoudt, zullen de kookresultaten op de lange termijn goed blijven. Bij slijtage van de anti-aanbaklaag blijkt er meestal sprake te zijn van oververhitting, krassen en/of reinigen met een schuurmiddel of schuurspons.
Tefal/T-fal heeft in het kader van zijn streven naar kwaliteit een eco-informatieprogramma voor zijn Tefal/T-fal-anti-aanbakproducten opgezet. Groupe SEB garandeert hiermee dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig is in Tefal/T-fal-anti-aanbaklagen en dat onze anti-aanbakproducten onschadelijk zijn voor het milieu en voor de consument. Deze eco-informatie is gebaseerd op regelmatige analyses door onafhankelijke laboratoria in een groot aantal landen (INERIS in Frankrijk, ASAHI GLASS FLUOROPOLYMERS in het Verenigd Koninkrijk, FABES Labs in Duitsland, MB Labs in Canada, SGS in China). De beschrijving van dit streven is te vinden op de website van Tefal/T-fal en op de verpakking van kookgerei met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
Er is op dit moment veel verwarring over anti-aanbaklagen, die soms in verband worden gebracht met PFOA. De anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn echter gemaakt van PTFE (afkorting van de wetenschappelijke benaming polytetrafluorethyleen). Instanties voor de volksgezondheid in Europa en de Verenigde Staten hebben de onschadelijkheid van dit materiaal erkend. PFOA en PTFE zijn twee compleet verschillende stoffen. Kortom, de anti-aanbaklagen van Tefal/T-fal zijn gemaakt van PTFE en bevatten geen PFOA. Bovendien heeft Tefal/T-fal zich er al meer dan 20 jaar geleden toe verbonden geen lood of cadmium te gebruiken in zijn kookgerei. Op die manier wil het merk garanderen dat al zijn producten onschadelijk zijn.
PFOA is de Engelse afkorting voor perfluoroctaanzuur. Tefal/T-fal heeft zich ertoe verbonden te garanderen dat er geen PFOA, lood en cadmium aanwezig zijn in zijn eindproducten en dat zijn producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag veilig zijn voor het milieu en voor de consument.
De anti-aanbaklagen en het email van ons Tefal/T-fal-kookgerei bevat geen cadmium en geen lood. Wij gebruiken al meer dan 20 jaar geen lood of cadmium meer in ons kookgerei. Je vindt deze eco-informatie op de verpakking van al onze producten met een Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag.
De Tefal/T-fal-anti-aanbaklaag is een technische coating die gemaakt is van een polymeer plastic genaamd polytetrafluorethyleen (PTFE). PTFE geeft het kookgerei zijn anti-aanbakeigenschappen. De instanties voor de volksgezondheid in Europa en in de Verenigde Staten (ANSES, EFSA, FDA) hebben aangetoond dat PTFE een inerte stof is die geen chemische reactie aangaat met voedsel, water of schoonmaakmiddelen die in huishoudens worden gebruikt. PTFE is geheel onschadelijk bij inname. De instanties voor volksgezondheid hebben bevestigd dat anti-aanbaklagen van PTFE in kookgerei onschadelijk zijn. PTFE is zelfs zo veilig, dat het in de medische sector vaak wordt gebruikt bij pacemakers en buisjes die in het lichaam worden ingebracht ter vervanging van slagaderen. Het wordt ook gebruikt bij chirurgische ingrepen voor patiënten met een ernstige nieraandoening en er zijn gewrichtsprotheses die voor een deel met PTFE zijn bekleed.
De snelste manier om te controleren of je pannen op een inductiekookplaat werken, is om de magneettest uit te voeren op de pannen. Dit is gemakkelijk. Als een magneet op de bodem van de pannen blijft plakken, werkt de pan op een inductiekookplaat.
Het is moeilijk hiervoor een aantal jaren aan te geven. De levensduur hangt ervan af hoe en hoe vaak het product wordt gebruikt. Voor een optimale levensduur adviseren wij je om onnodig hoge temperaturen te vermijden en het product niet te verhitten zonder dat er water in zit. Een middelhoge of lage temperatuur is voldoende. Bewaar bereid voedsel niet te lang (een dag of korter).
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.