Tefal Fry Delight Initial FX10A1 heteluchtfriteuse

Fry Delight Initial FX10A1 heteluchtfriteuse Heerlijke en knapperige gerechten met weinig tot geen olie!*

Heerlijke en knapperige gerechten met weinig tot geen olie!

 • *Dankzij de 3D Air Pulse Technology, kan Fry Delight heteluchtfriteuse heerlijke, knapperige gerechten bereiden met weinig tot geen olie.
 • *De Fry Delight airfryer kan niet alleen je favoriete gerechten frituren, maar ook bakken, grillen en braden.

Artikelnummer: FX10A115

€ 103,99

De betrokkenheid van Tefal

Je beste vriend in de keuken!

Frituur gezonder met hete lucht!

 • Met de nieuwe Tefal Fry Delight heteluchtfriteuse bereid je heerlijke, knapperige gerechten met weinig tot geen olie*.
 • Fry Delight maakt gebruik van de Air Pulse Technology, waarmee je op een makkelijke, snelle en gezondere manier kunt koken.
 • Deze innovatieve technologie combineert het bovenste verwarmingselement met een hete luchtstroom.
 • Door te koken met hete lucht krijgt het eten een knapperige buitenkant, terwijl het van binnen lekker zacht blijft.
 • Denk maar eens aan heerlijk, knapperige frietjes of snacks als kroketten en bitterballen.
 • De Fry Delight airfryer laat je ervaren dat gezonder eten ook erg lekker kan zijn!
 • Met Fry Delight kun je meer dan alleen frituren: frituur, grill, bak en braad al je favoriete gerechten Fry Delight combineert 4 verschillende kookwijzen in één apparaat.
 • Hierdoor houd je veel ruimte over in je keuken.
 • Dankzij het moderne design staat de Fry Delight ook nog eens mooi op je aanrecht.
 • Makkelijk in gebruikOok in gebruik laat de Fry Delight niets te wensen over; stel de timer in, voeg je gerecht toe en koken maar!
 • Fry Delight is erg snel: je bereidt bijvoorbeeld al 2 porties frietjes in slechts 15 minuten**.
 • Zo houd je tijd over voor andere leuke dingen.
 • Na de kookcyclus kun je de binnenpan en het mandje in de vaatwasmachine reinigen en dankzij de anti-aanbaklaag is schoonmaken met de hand ook heel makkelijk.
 • Andere voordelen ten opzichte van een traditionele friteuseJe herkent het vast wel: de nare vetluchtjes van een traditionele friteuse waarbij de gerechten vaak o-zo-lekker, maar helaas ook minder gezond zijn?
 • Dankzij de heteluchtcirculatie van Fry Delight is de toevoeging van olie niet of nauwelijks* nodig, waardoor er minder nare vetluchtjes vrij komen en de gerechten gezonder bereid kunnen worden.

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig.

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

*Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig

Kenmerken
 • Gezond frituren

  Weinig tot geen olie* nodig om je favoriete gerechten te frituren, bakken, grillen en braden. 

  Van knapperige kippenvleugels tot diepvriesfrietjes en van bitterballen en kroketten tot andere snacks. Kies jouw gerecht en laat de Fry Delight helpen jouw honger te stillen. 

  Trakteer jezelf! 

 • 4 bereidingswijzen 

  • Frituren
  • Bakken,
  • Grillen
  • Braden

 • 0,8 KG capaciteit

  Tot 4 porties 

 • Makkelijk in gebruik

  Timer tot 30 minuten instelbaar. Stopt automatisch

 • Vaatwasmachine bestendig 

  • Makkelijk schoon te maken
  • De verwijderbare elementen zijn vaatwasmachinebestendig. 

 • default

  Vrijwel geen vetluchtjes

  Voor vele bereidingen heb je geen olie nodig.

 • Veilig gebruik

  Dankzij de buitenkant van het apparaat die niet warm wordt. 

 • Made in France 

Eigenschappen
Vermogen 1450  
Blijft koel aan de buitenkant    
ActiFry technologie 3D Air pulse  
Mandinhoud 0,8  kg
Deksel Geheel ondoorzichtig  
Timer    
Automatische uitschakeling    
Bereidingsstand 1 Standaard  
Vaatwasmachinebestendig    
Vaatwasmachinebestendig - details Binnenpan, mandje  
Kleur zwart/wit  
Consumentenadviesprijs
€ 103,99
Instructies & handleiding
Veelgestelde vragen
Voorverwarmen van de Fry Delight is facultatief en duurt ongeveer 3 minuten.
Om de Fry Delight voor te verwarmen, stel je de timer in op iets meer dan 3 minuten.
Als het verwarmingslampje uitgaat, vul je het mandje en zet je de timer op de vereiste bereidingstijd.
Je kunt de producten ook meteen in het mandje doen, zonder voorverwarming. In dat geval moet je de bereidingstijd met 3 minuten verlengen.
Door het voedsel om te schudden, zorg je dat de hete lucht goed in contact komt met alle voedsel en dat je een homogeen resultaat krijgt.
Zo kleuren je gerechten mooi en worden ze knapperig en nog lekkerder.
Voor een homogeen resultaat adviseren wij je om voedsel dat met elkaar in contact is of over meer dan één laag in het mandje is verdeeld (friet, kroketten, ...) halverwege de bereidingstijd om te schudden.
Kwetsbare producten kun je het beste in één laag in het mandje naast elkaar schikken, omdat ze bij omschudden misschien kapotgaan.

Let ook op de kleuring van de producten wanneer je het mandje omschudt.
Pak het mandje bij de handgreep om om te schudden. Neem het mandje uit de kuip. Houd het mandje boven de kuip en schud om. Zorg ervoor dat de producten goed worden vermengd. Plaats het mandje terug in de kuip.
Laat verder bakken.
Ja. Je kunt bakpapier en aluminiumfolie gebruiken in je Fry Delight.

Maar bedek nooit de hele bodem van het mandje hiermee of met andere folies of papier. Voor een optimale bereiding van voedsel is een goede luchtscirculatie essentieel. Als de bodem van het mandje is afgedekt, kan de luchtstroom minder goed in het mandje circuleren en dit heeft negatieve invloed op de resultaten.

Adviezen en voorschriften voor het gebruik van bakpapier of aluminiumfolie in de Fry Delight:

- Nooit bakpapier of aluminiumfolie in het apparaat leggen zonder voedsel daarop. Anders bestaat het risico dat het bakpapier/aluminiumfolie tegen het verwarmingselement aan wordt gezogen en verbrandt.
- Zorg ook dat het bakpapier of aluminiumfolie maar een beetje uitsteekt buiten het voedsel dat je aan het bereiden bent.
- Je kunt ook bakpapier in een vorm gebruiken, als het maar niet te veel buiten de vorm uit steekt. Het bakpapier mag nooit over de rand van het mandje uit komen.
- Je kunt in de Fry Delight aluminiumfolie of metalen plateaus gebruiken. Gebruik niet meer aluminiumfolie dan nodig en zorg voor voldoende ruimte rond het voedsel, zodat de lucht er goed omheen kan circuleren.

Leg geen bakpapier of aluminiumfolie onder in de kuip, waar vet en voedselresten worden opgevangen. Hierdoor wordt de luchtstroom in het mandje verstoord en verloopt de bereiding niet optimaal.
Het is het beste je Fry Delight te laten afkoelen voordat je hem opbergt.
Zorg dat de stekker uit het stopcontact is genomen.
Laat het apparaat na gebruik een uur afkoelen voordat je het opbergt.
Je kunt het afkoelen versnellen door de binnenpan en het mandje uit het apparaat te nemen.
Opgelet! De binnenpan en het mandje zijn zeer heet na gebruik. Leg ze op een oppervlak dat bestand is tegen de hoge temperatuur.
Ja. De Fry Delight heeft rubberen voetjes, zodat hij geschikt is om op het aanrecht te staan.

Pas echter op wanneer je na voorverwarmen of na het bereiden van voedsel de binnenpan uit het apparaat haalt. De binnenpan is gloeiend heet en heeft geen voetjes. Hij komt dus rechtstreeks in contact met het aanrecht.

Adviezen en voorschriften voor het plaatsen van de hete binnenpan op een aanrecht:
- Als je aanrecht is gemaakt van een materiaal dat hittegevoelig is, bijvoorbeeld houtlaminaat, adviseren wij de binnenpan op een onderzetter of op een ovenwant te plaatsen.
- Als je aanrecht is gemaakt van een hittebestendig materiaal, zoals marmer of metaal, kan je de binnenpan er direct op plaatsen.
De binnenpan en het mandje zijn vaatwasmachinebestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de binnepan, vul de binnenpan dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de binnenpan en laat de binnenpan en het mandje ongeveer 10 minuten weken. De voedselresten zullen losraken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het hangt van de kwaliteit van het reinigingsmiddel af hoe goed voedselresten en vetten worden verwijderd. Gebruik een reinigingsmiddel dat olie kan oplossen.

Blijven er toch vetvlekken in de binnenpan of het mandje en krijg je ze niet weg met een geschikt reinigingsmiddel, gebruik dan een ontvettingsmiddel. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

De binnenpan en het mandje hebben een anti-aanbaklaag. Gebruik geen metalen keukengerei of schuurmiddelen om ze te reinigen; hiermee kan je de anti-aanbakcoating beschadigen.
In tegenstelling tot een conventionele friteuse is de Fry Delight niet met olie gevuld. De buitenkant van het apparaat is niet vet na gebruik.

Adviezen en regels voor reiniging:
- Dompel het apparaat zelf nooit onder in water en houd het ook nooit onder een stromende kraan. Het bevat elektrische onderdelen en weerstanden.
- Veeg de buitenkant van het apparaat af met een vochtige doek.
- Maak de binnenkant van het apparaat schoon met warm water en een niet-schurende spons.
- Verwijder voedselresten van het verwarmingselement met een reinigingsborstel.
De binnenpan en het mandje zijn vaatwasserbestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de binnenpan, vul de binnenpan dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de binnenpan en laat de binnenpan en het mandje ongeveer 10 minuten weken. De voedselresten zullen losraken, zodat ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd. Het hangt van de kwaliteit van het reinigingsmiddel af hoe goed voedselresten en vetten worden verwijderd. Gebruik een reinigingsmiddel dat olie kan oplossen.

Blijven er toch vetvlekken in de binnenpan of het mandje en krijg je ze niet weg met een geschikt reinigingsmiddel, gebruik dan een ontvettingsmiddel. Volg de aanwijzingen op de verpakking.

De binnenpan en het mandje hebben een anti-aanbaklaag. Gebruik geen metalen keukengerei of schuurmiddelen om ze te reinigen; hiermee kan je de anti-aanbaklaag beschadigen.
De kuip en het mandje zijn vaatwasserbestendig.

Advies: als het vuil vastzit aan het mandje of op de bodem van de kuip, vul de kuip dan met warm water met afwasmiddel. Plaats het mandje in de kuip en laat de kuip en het mandje ongeveer 10 minuten weken.

Je kunt een ontvettingsmiddel gebruiken om alle resterende vuil te verwijderen. Reinig de kuip en het mandje met warm water, afwasmiddel en niet schurende spons.

Gebruiksvoorschriften:
- Nooit het apparaat zelf in water onderdompelen of onder de stromende kraan houden, aangezien het elektrische onderdelen bevat.
- Veeg het apparaat aan de buitenkant schoon met een vochtige doek.
- Maak de binnenkant van het apparaat schoon met warm water en een niet-schurende spons.
- Verwijder voedselresten van het verwarmingselement met een reinigingsborstel.
Reinig het apparaat met een vochtige, niet-schurende spons en afwasmiddel. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen of schuursponsjes. Gebruik geen speciale metalen reinigingsmiddelen. Dompel het apparaat nooit onder in water en reinig het ook niet onder stromend water.
Volg eerst de aanwijzingen in de gebruiksaanwijzing voor het starten van het apparaat. Controleer dan of het stopcontact goed werkt door er een ander apparaat op aan te sluiten. Als het nog altijd niet werkt, probeer dan niet het apparaat zelf open te maken of te repareren, maar breng het naar een erkend reparatiecentrum.
Gebruik het apparaat niet. Laat het snoer vervangen door een erkend reparatiecentrum om gevaar te voorkomen.
Er kunnen vlekjes in de kuip ontstaan na onbedoeld contact met de coating (bijvoorbeeld tijdens het plaatsen van het mandje of wanneer het apparaat wordt gereinigd met een agressief reinigingsmiddel).
Dit is niet gevaarlijk. Alle materialen die in het apparaat zijn gebruikt, zijn veilig voor voedsel.
Tijdens de bereiding druipt het overtollige vet of de overtollige olie van vette producten in de bodem van de binnenpan. Wanneer deze olie wordt verwarmd, kan dit tot witte rook leiden. Dit heeft geen gevolgen voor het apparaat of voor het resultaat van de bereiding.

Voer de volgende stappen uit om een einde te maken aan de witte rook:

- Schakel het apparaat uit door de timer op nul te zetten.
- Doe ovenhandschoenen aan.
- Neem de binnenpan uit het apparaat en verwijder het mandje uit de binnenpan. Plaats het mandje zolang op een bord. Om zo min mogelijk warmte verloren te laten gaan, kan je het mandje eventueel afdekken.
- Verwijder de olie die zich op de bodem van de binnenpan bevindt. Je kunt hiervoor keukenpapier gebruiken.
- Doe het mandje terug in de binnenpan en plaats de binnenpan weer in het apparaat.
- Hervat de bereiding. Stel de timer in op de resterende bereidingstijd.

Let op het volgende om witte rook te voorkomen:

- Bereid liever geen producten met een hoog vetgehalte, zoals vette worstjes of vet vlees.
- Als je snacks koopt, kijk dan op het etiket naar het vetgehalte. Kies zoveel mogelijk snacks met weinig vet. Het is moeilijk een knapperig resultaat te bereiken met snacks die veel vet bevatten.
- Maak de binnenpan onmiddellijk schoon na het bereiden van vet voedsel.
- Doe ovenhandschoenen aan en verwijder de olie die zich op de bodem van de kuip bevindt. Je kunt hiervoor keukenpapier gebruiken.

Als je de olie laat afkoelen, kan deze condenseren op de bodem van de kuip. In dat geval is de olie moeilijker te verwijderen.

Neem contact op met klantenservice als het probleem met de stappen niet is opgelost.
Het is normaal dat de buitenwanden van het apparaat warm worden. Dit is niet gevaarlijk. Het komt doordat de hitte aan de binnenkant, die het gevolg is van het bereidingsproces, zich verspreidt naar de buitenkant van het apparaat.
Het is tijdens het gebruik van het apparaat absoluut veilig de handgreep en de instelknoppen voor temperatuur en bereidingstijd te gebruiken.

Tijdens het gebruik van de Fry Delight worden de binnenpan en het mandje heel heet. Wij raden je aan voorzichtig te zijn bij het hanteren van deze onderdelen na de verwarming van het apparaat, omdat je je eraan zou kunnen branden.

Na langdurig gebruik van het apparaat worden bepaalde delen ervan erg heet. Je kunt deze herkennen aan het volgende pictogram:
FAQ 1282
Bij het plaatsen van de binnenpan in de Fry Delight hoor je een klik als de binnenpan correct is geplaatst.

Als de binnenpan niet gemakkelijk in het apparaat glijdt, controleer dan het volgende:
- Is het mandje goed in de binnenpan geplaatst? Wanneer je aan de zijkant naar de binnenpan kijkt, mag het mandje niet zichtbaar zijn; het moet volledig in de binnenpan zijn gezakt.
- Is het mandje niet boven het maximumniveau gevuld?

Neem contact op met klantenservice als het bovenstaande niet tot een oplossing leidt.
Als er belletjes in het apparaat verschijnen, is dat niet ernstig, want de gebruikte materialen zijn veilig voor voedsel en niet schadelijk voor de gezondheid.
Toch kan je het beste contact opnemen met klantenservice als er belletjes in je apparaat verschijnen.
Je vindt deze op het label aan de onderkant van het apparaat.

De referentie van het product bevindt zich linksonder op het label (bijvoorbeeld: FX1000xx).
Het serienummer bevindt zich onderaan het label en heeft de indeling JJWW (de laatste twee cijfers van het jaar van productie gevolgd door het weeknummer), bijvoorbeeld 1627 of 1632.

Zorg dat je deze gegevens bij de hand hebt voordat je contact opneemt met klantenservice voor een vraag of een probleem.
De eerste paar keer dat een Fry Delight wordt gebruikt, kan er wat rook en een lichte geur vrijkomen. Dit is normaal en het gaat vanzelf weg als het apparaat vaker wordt gebruikt.
Wanneer de Fry Delight wordt gestart, gaat het verwarmingslampje branden en moet je de ventilator horen draaien. Neem contact op met klantenservice als de ventilator anders klinkt dan normaal.
Je apparaat bevat veel materialen die geschikt zijn voor hergebruik of recycling. Breng het naar een verzamelpunt voor afval.
Ga naar de rubriek “Accessoires” op de website. Daar vind je gemakkelijk alles wat je nodig hebt voor je product.
Je vindt meer gedetailleerde informatie in de rubriek Garantie op deze website.
Met de Fry Delight kan je tientallen heerlijke recepten voor snacks, hoofdgerechten en desserts klaarmaken voor nog meer variatie in je dagelijkse menu!
• Vlees: je kunt allerlei soorten vlees bakken, braden of grillen in de Fry Delight: kip, rundvlees, eend en nog veel meer...
• Groenten: je kunt in de Fry Delight ook groenten roosteren, zoals wortels, courgettes, tomaten...
• Gebak/taart/quiche: je kunt in de Fry Delight ook allerlei gebak, taart en quiches maken door de thermostaat op de aanbevolen temperatuur in te stellen.
• Diepvriesproducten: ook diepgevroren maaltijden of snacks kunnen in de Fry Delight worden bereid. Wij bevelen aan het apparaat 3 minuten voor te verwarmen voordat je de te bereiden producten in de Fry Delight plaatst. Diepvriesproducten hoeven niet vooraf te worden ontdooid.
• Van knapperige kipnuggets tot appelmuffins, van zelfgemaakte frieten tot heerlijke garnalenspiezen - kies wat je lekker vindt en volg het recept met de Fry Delight.
Je kunt tot 800 gram diepvriesfrietjes bakken.
Gebruik niet meer dan de maximumhoeveelheden en hou je aan de maximale bereidingstijden die zijn aangegeven, anders bereik je mogelijk niet het gewenste resultaat en bestaat het gevaar dat je apparaat beschadigd raakt.
Anders dan bij traditionele friteuses hoef je bij de Fry Delight geen olie te gebruiken voor een smakelijk en knapperig resultaat.
De luchtcirculatietechniek maakt het mogelijk de gerechten te bereiden zonder olie, dankzij een optimale circulatie van hete lucht in het apparaat.
In de Fry Delight kan je behalve frituren ook al je favoriete gerechten grillen, braden en bakkendoor de bereiding met hete lucht.

Bovendien verspreidt de Fry Delight niet de frituurlucht van traditionele friteuses, omdat er immers maar heel weinig olie wordt gebruikt.
De Fry Delight is makkelijk in gebruik en ideaal voor de dagelijkse maaltijden.
Fry Delight werkt met heteluchtcirculatie.
Deze technologie houdt in dat een luchtstroom door een verwarmingselement wordt geleid dat zich boven het voedsel bevindt. Deze luchtstroom circuleert vervolgens efficiënt door het apparaat.
Op die manier zorgt de heteluchtcirculatie voor lekkere, gezonde en knapperige gerechten.
Fry Delight is ideaal om dagelijks snel en gemakkelijk gezonde gerechten te bereiden.
Met Fry Delight kan je allerlei gerechten frituren, maar ook grillen, braden en bakken, met weinig of zelfs helemaal geen olie!
In onze digitale receptenboeken op www.tefal.nl vind je tientallen heerlijke recepten voor maaltijden, snacks en desserts.
Deze recepten zijn door een chefkok exclusief ontwikkeld voor de Fry Delight en zullen je inspireren om nog gevarieerder maaltijden op tafel te zetten.
Van knapperige kipnuggets tot appelmuffins, van zelfgemaakte frieten tot heerlijke garnalenspiezen - kies wat je lekker vindt en volg het recept met de Fry Delight.
In het algemeen adviseren wij om speciale frietaardappelen voor de Fry Delight te gebruiken.
Nieuwe aardappelen bevatten veel water, deze kan je het beste een paar minuten langer bakken.
Om frietjes van buiten krokant en van binnen zacht te krijgen, is de dikte belangrijk. Hoe dunner de frietjes, hoe krokanter aan de buitenkant, en omgekeerd, hoe dikker de frietjes, hoe zachter van binnen.
Je kunt de dikte kiezen afhankelijk van je eigen voorkeur:
- Dun: 8 x 8 mm.
- Standaard: 10 x 10 mm.
- Dik: 13 x 13 mm.

Je kunt in de Fry Delight ook diepvriesfriet klaarmaken. Omdat die frieten al voorgebakken zijn, hoef je geen olie meer toe te voegen.
Je kunt verschillende soorten olie gebruiken voor de lekkerste resultaten en veel variatie!
Gewone oliesoorten: olijf, koolzaad*, druivenpit, mais, arachide, zonnebloem, soja*
Met kruiden, piment, knoflook, citroen, ... gearomatiseerde olie
Speciale olie: hazelnoot*, sesam*, saffloer*, amandel*, avocado*, argan*,...
We raden je af om walnotenolie te gebruiken, want die geeft na de bereiding een ranzige smaak.
(* olie voor warme bereidingen volgens instructies van de fabrikant)
Schalen die in een traditionele oven kunnen, kunnen ook in de Fry Delight worden gebruikt.
Materialen: je kunt schalen van roestvrij staal, aluminium, gietijzer, aardewerk en siliconen gebruiken, evenals glazen ovenschalen.
Afmetingen: ronde schalen met een maximale diameter van 16,5 cm en vierkante schalen met zijden van maximaal 14 cm kunnen in de Fry Delight worden gebruikt.