Açaï bowl met kokosnoot en gojibessen

Açaï bowl met kokosnoot en gojibessen

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g açaïpuree, diepgevroren
  • 1 theelepel macapoeder
  • 2 bananen
  • 20 cl appelsap
  • 10 aardbeien
  • Voor de topping:
  • 1 banaan
  • 4 aardbeien
  • 2 eetlepels gojibessen
  • 100 g granola
  • Enkele kokosnootschilfers
  • Esdoornsiroop
  • Voor het opdienen:
  • 2 kokosnoten (facultatief)

Bereidingswijze

1. Was de aardbeien. Snij de banaan in plakjes.

2. Doe een banaan, de açaïbessen, het macapoeder, de aardbeien en het appelsap in de kan van de blender.

3. Mix het geheel in de blender.

4. Snij de 4 aardbeien in stukken. Breek de kokosnoten in tweeën. In elke kokosnoothelft (of in kommen), giet de smoothie erin en versier vervolgens met een beetje granola, de plakjes banaan, de aardbeien, de gojibessen en enkele kokosnootschilfers.

5. Besprenkel met een beetje esdoornsiroop en dien vervolgens op.

Tip: Als je het recept als een smoothie (in glazen) wilt bereiden, voeg geen banaan toe.

Benodigde Tefal producten