Appel-merengue met passievrucht-kaneelsaus

Appel-merengue met passievrucht-kaneelsaus

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 50 g basterdsuiker
  • 4 hele appels (Golden Delicious), geschild, klokhuis verwijderd met een appelboor
  • 100 g gestoofde appels
  • Pitjes en vruchtvlees van 4 rijpe passievruchten
  • 150 g basterdsuiker
  • 150 ml water
  • 1 theelepel gemalen kaneel

Bereidingswijze

Klop de eiwitten heel stijf met de suiker. Vul de appels waarvan het klokhuis is verwijderd, met de gestoofde appels en schep er het merengue-eiwit bovenop.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht. Vermeng intussen de pitjes van de passievruchten met de suiker, het water en de kaneel. Breng aan de kook en laat afkoelen.

Serveer de appelmerengues met de passievruchtsaus.