Aantal personen
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
1. Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Verdeel de cakevormpjes over de muffinholtes. Doe het bakmeel met het ei, de yoghurt, de olie, de suiker en de vanillesuiker in een kom. Klop met een vork tot een glad beslag.
2. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Schep de appel door het muffinbeslag. Schep het beslag in de vormpjes (zie tip). Bak de muffins in de voorverwarmde oven in 15-20 min. goudbruin en gaar.
3. Smelt intussen de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie); laat de kom het water niet raken. Neem de kom van de pan en schep de granola erdoor. De granola hoeft niet helemaal bedekt te zijn!
4. Leg een stuk bakpapier op een bord. Schep met twee lepeltjes 8 bergjes van het granola-chocolademengsel op het bakpapier. Zet het bord in de koelkast zodat de chocolade weer hard kan worden. Neem intussen de minimuffins uit de vorm en laat ze op een taartrooster afkoelen.
5. Verdeel de 4 granolarotsjes, 4 minimuffins en de ananasblokjes over de verschillende bakjes en sluit de snackbox.
Tip #1: vul de vormpjes tot max. 2/3 met het beslag. Heb je muffinbeslag over? Bak er in een beetje zonnebloemolie kleine, goudbruine pannenkoekjes van.
Tip #2: heb je geen papieren minicakevormpjes? Bekleed de minimuffinholtes met bakpapier of vet ze in met een beetje zonnebloemolie.
Tip #3: bewaar de rest van de granolarotsjes en de minimuffins luchtdicht voor een volgende dag.
Anti-aanbaklaag en aluminium, voor mooie ovengerechten!
Prep je lunch en tussendoortjes in een 100% lekvrije lunchbox. Voor een efficiënte thuiswerkdag voor iedereen.
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar