Appelbeignets met kaneelsuiker

Appelbeignets met kaneelsuiker

Gebak

  • 8

    Aantal

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 16 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
  • 2 moesappels
  • 50 g suiker
  • 2 tl gemalen kaneel
  • olie om te frituren
  • Verder nodig: appelboor

Bereidingswijze

1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Schil de appels, verwijder met een appelboor het klokhuis en snijd van de appels 8 plakken van 1 cm dikte.

2. Meng de suiker met de kaneel. Wentel de appelringen door de kaneelsuiker en leg ze op 8 plakjes deeg. Maak het deeg rond de appel met een beetje water vochtig.

3. Leg op elke appelring een tweede deegplakje en druk het deeg rond de appel goed dicht, zodat ze zo weinig mogelijk lucht bevatten. Steek of snijd de appelbeignets rond uit.

4. Verhit de olie in de friteuse tot 190 ºC. Bak de beignets in de hete olie in 2 porties in 5 min. goudbruin en gaar; keer ze om zodra de onderkant goudbruin is.

5. Leg de warme appelbeignets op een schaal en bestrooi ze met wat extra kaneelsuiker. Serveer de appelbeignets het liefst meteen, als ze heerlijk warm en krokant zijn.

Vegan tip: Gebruik voor vegan appelbeignets plantaardig bladerdeeg, te vinden in de koeling van de supermarkt.

Tip: Warme appelbeignets zijn ook heerlijk als dessert. Serveer ze met een bol vanilleroomijs.

Benodigde Tefal producten