Auberginecurry met kikkererwten

Auberginecurry met kikkererwten

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 12H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde kikkererwten
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el Indiase milde currypasta (pot)
  • 1 aubergine
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 takjes platte peterselie

Bereidingswijze

1. Week de kikkererwten 8-12 uur in ruim koud water.

2. Snipper de ui en snijd ook de tomaat in blokjes. Verhit in een koekenpan of de slowcooker op programma ‘brown’ de olie. Bak de ui en tomaat 2 min. (zie tip). Schep de currypasta erdoor en bak nog 1 min. zachtjes. Snijd intussen de aubergine in blokjes.

3. Doe de ui met de tomaat en de currypasta in de slowcooker. Voeg de aubergine en de kokosmelk toe.

4. Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 4 uur.

5. Hak de peterselie grof. Open de slowcooker. Breng de curry op smaak met peper en schep in een schaal. Bestrooi met de peterselie.

Tip 1: Lekker met geurige basmatirijst of ovenwarm naan brood.

Tip 2: De ui en tomaat kunnen ook in de olie in de slowcooker gebakken worden (selecteer het programma ‘brown’).

Benodigde Tefal producten