Babka brood met pistache en chocolade

Babka brood met pistache en chocolade

Gebak

  • 8

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 4H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 265 g bloem
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 theelepel gedroogde bakkersgist
  • 2 eieren
  • 60 ml water
  • 0,5 theelepel zout
  • 75 g ongezouten boter
  • VULLING:
  • 75 gr roomboter
  • 115 gr kristalsuiker
  • Snuf zout
  • 75 gr pure chocolade
  • 30 gr cacaopoeder
  • 50 gr pistache noten of andere noten naar smaak

Bereidingswijze

1. Doe de bloem, suiker, bakpoeder, water en eieren in een mengkom en kneed hier deeg van met behulp van een handmixer met deeghaken of een keukenmachine.

2. Snijd de boter in blokjes. Voeg het zout en de boter toe. Meng dit door het deeg met de deeghaken.

3. Laat het deeg in een grote kom liggen en dek af met een theedoek. Laat minimaal 3 uur rusten.

4. Bereid gedurende deze tijd de vulling voor. Smelt de boter in een pan. Voeg de suiker en het zout toe en verwarm als roerend tot dit is opgelost.

5. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe en laat 1 minuut staan. Roer glad en voeg tot slot de cacaopoeder toe. Laat goed afkoelen voordat je verder gaat met het deeg.

6. Bekleed een vorm met bakpapier.

7. Verdeel het deeg op een met bloem bestoven werkblad om een ​​rechthoek van ongeveer 36 cm x 36 cm te krijgen.

8. Bedek het deeg met een spatel met de vulling en laat 2 cm van de randen vrij. Rol het deeg op en snijd de rol met een mes in de lengte door. Draai de twee rollen op elkaar en plaats ze in een cakevorm.

9. Dek af met een theedoek en laat 1 uur staan.

10. Verwarm de oven voor op 180 °C en bak 30 minuten. Garneer de babka nog met wat pistache nootjes.

Tip: kijk voor het vlechten/rollen van de babka eventueel filmpjes via je zoekmachine.

Benodigde Tefal producten