Babyhapje: broccolirisotto met kabeljauw

Babyhapje: broccolirisotto met kabeljauw

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 1 el olijfolie
  • 100 g risotto
  • 75 g broccoli, in kleine roosjes
  • 75 g kabeljauwfilet, in blokjes
  • Extra nodig: Tefal 5-sec hakmolen

Bereidingswijze

1. Hak de sjalot fijn. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.

2. Schep de broccoliroosjes erdoor en schenk 200 ml water in de pan. Laat de rijst het water zachtjes kokend in 5 min. opnemen. Voeg de kabeljauw en nogmaals 200 ml water toe en kook de rijst in nog 15 min. zachtjes gaar.

3. Hak de broccolirisotto in de hakmolen in 2 porties fijn. Hak de risotto iets grover voor oudere baby's.

TIP: laat voor een vegetarisch gerecht de kabeljauwfilet weg en bestrooi de risotto met kruimels gekookt ei. Blokjes jonge kaas of mozzarella zijn ook een heerlijke variatie voor een risotto zonder vis.

TIP: Laat de risotto snel afkoelen en bewaar de porties in de diepvries (max. 3 weken).

Benodigde Tefal producten