Aantal personen
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
1. Rol de vellen bladerdeeg helemaal uit en snijd uit ieder een grote driehoek. Dit vormt de basis van je kerstboom. Aan de onderkant kun je nog een klein vierkantje uitsnijden; dit is dan de stam.
2. Leg één van de twee driehoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en smeer helemaal in met de pesto en strooi de geraspte kaas er overheen. Houd eventueel een handje kaas apart om over de boom te strooien.
3. Leg de tweede driehoek precies passend op de besmeerde driehoek, zodat de vulling tussen de twee driehoeken zit. Druk goed op elkaar.
4. Nu ga je de 'takken' aan de zijkanten vormen. Snijd met een mes of pizzasnijder vanuit de zijkanten van de boom naar het midden toe. Let op: zorg dat je in het midden een strook heel laat (de stam). De stam houdt de kerstboom van bladerdeeg bij elkaar. Er ontstaan zo losse stroken / takken. Houd een breedte van ongeveer 10 cm aan voor de 'stam'.
5. Als je alle stroken gemaakt hebt, pak je het uiteinde van een strook vast en draai je deze een paar keer rond, zodat er een mooie twist in komt (zoals een kaasstengel). Doe dit bij alle stroken.
6. Kluts het ei los en smeer hier de kerstboom mee in. Bestrooi met de kruiden en eventueel nog een handje geraspte kaas.
7. Bak de kerstboom af voor 20 minuten op 200 graden. Laat daarna even afkoelen: de kerstboom is zowel warm als koud lekker!
Tip: liever een zoete kerstboom? Smeer dan de kerstboom in met Nutella in plaats van pesto en kaas en bestrooi met wat suiker en kaneel.
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar