Broodje pulled BBQ-pork met sinaasappel, tijm en koolsalade

Broodje pulled BBQ-pork met sinaasappel, tijm en koolsalade

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades
  • 2 sinaasappels
  • 3 tenen knoflook
  • 75-100 ml smokey BBQ-saus
  • 2 steranijs
  • 1 el honing of gembersiroop
  • 4 takjes tijm
  • 250 g witte kool
  • 75 g worteljulienne
  • 1 rode ui
  • 3 el mayonaise
  • 2 takjes peterselie
  • 4 harde broodjes
  • - rasp

Bereidingswijze

1. Dep de schouderkarbonades droog. Boen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil eraf. Pers of rasp ook de knoflook.

2. Wrijf het vlees in met de sinaasappelrasp, de knoflook, 50 ml barbecuesaus, zout en peper. Leg het vlees in de slowcooker. Voeg het sap van 1 sinaasappel, de steranijs, de honing en de tijm toe.

3. Sluit de slowcooker en selecteer het programma voor ‘slow cook’. Stel de tijd in op 6 uur.

4. Snijd intussen de wittekool in flinterdunne reepjes en de ui in halve ringen. Hak de peterselie fijn. Meng de witte kool met de ui, de wortel, de mayonaise en de peterselie. Breng de salade op smaak met zout en peper en bewaar op een koele plek zodat de smaak kan ontwikkelen en de kool zachter en malser wordt.

5. Open de slowcooker. Haal de karbonades uit de pan en verdeel het vlees met twee vorken in plukjes. Verwijder het bot, de steranijs en de takjes tijm. Meng de pulled pork met een 4-5 el stoofvocht, 25-50 ml barbecuesaus en peper naar smaak.

6. Snijd de broodjes open. Leg op elk broodje wat pulled pork en koolsalade.

Variatietip: Vervang het sinaasappelsap door gin of whisky voor een stoer accent.

Benodigde Tefal producten