Broodje zalmburger met frisse yoghurt-saus

Broodje zalmburger met frisse yoghurt-saus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 20 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 450 gram zalm
  • 40 gram paneermeel
  • 1 limoen
  • verse bieslook
  • verse munt
  • peper & zout
  • 3 el mayonaise
  • 3 el Griekse yoghurt
  • 4 volkorenbroodjes
  • 1 avocado
  • 1 rode ui
  • Rucola

Bereidingswijze

1. Snijd de zalm in grove stukken en doe deze samen met het paneermeel, limoensap, peper, zout, bieslook en munt en maal dit tot een massa in een keukenmachine, foodprocessor of 5 Second Chopper. Maak van de massa 4 burgers.

2. Bak de burgers in een beetje olijfolie voor ongeveer 5 minuten. Maak ondertussen het sausje met de mayonaise, yoghurt, een beetje geraspte limoenschil, fijngehakte bieslook en munt. Snijd de avocado in partjes en ui in ringen.

3. Snijd de broodjes open en toast de binnenkant even in een koekenpan. Besmeer met het yoghurt-sausje en leg de zalmburges hierop.

4. Top af met de avocado, rode ui en rucola.

Heerlijk met zoete aardappelfrietjes erbij!

Benodigde Tefal producten