Aantal personen
Kosten
Moeilijkheidsgraad
Voorbereiding
Kooktijd
Verwarm de oven voor op 160°C hete lucht.
Bekleed een cakevorm met bakpapier of vet hem in met boter.
Doe de stukjes chocolade in de keukenmachine met het ultrablade-hakmes.
Mix 1 min op snelheid 12.
Schraap met een spatel langs de randen van de kom om de chocolade naar beneden te duwen. Gebruik het mes om te kneden/hakken en voeg de in blokjes gesneden boter, melk, cacao, koffie en vanille toe.
Start het dessertprogramma op 90°C gedurende 4-5 minuten.
Leg het mengsel in een kom om af te koelen.
Doe de eieren en de suiker in de keukenmachine met het mes om te knedenhakken en mix 1 min en 30 s op snelheid 10.
Voeg het chocolademengsel weer aan de kom toe en mix 10-15 s op snelheid 8.
Voeg de gezeefde bloem toe en mix 10 s op snelheid 8 of tot het gemengd is.
Giet het mengsel in de vorm en bak de cake in 55 min.
Leg de cake op een rooster, laat hem afkoelen.
Doe 100 g chocolade in de keukenmachine en smelt deze op 60°C, gedurende 3 min op snelheid.
Voeg in kleine porties de 20 g chocolade toe op snelheid 4.
Bestrijk vervolgens de bovenkant van de cake met de chocolade.
Snijd, bereid en kook in jouw Cuisine Companion!
Vind gebruiksaanwijzingen voor je Tefal producten
Krijg antwoorden op al je vragen
Onze adviseurs staan voor je klaar