Cake met sinaasappelschil

Cake met sinaasappelschil

Nagerechten

  • 12

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • De schil van 2 sinaasappels
  • 30 cl water
  • 4 grote eieren
  • 200 g amandelpoeder
  • 200 g poedersuiker
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze

1. Doe de sinaasappelschil in een pan en voeg water toe. Als het water kookt, verlaag het vuur en dek af met een deksel. Laat gedurende 1 uur op een zeer zacht vuurtje koken en controleer regelmatig of er nog water aanwezig is.

2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Laat de sinaasappelschil uitlekken en hak het fijn.

3. Klop de eieren met de suiker op en doe vervolgens het amandelpoeder, het bakpoeder en de gehakte sinaasappelschil erbij. Meng totdat een glad beslag. 4. Giet het beslag in een beboterde cakevorm en bak 40 minuten in de oven. Laat afkoelen en haal uit de vorm.

Tip: Je kunt de cake met gesmolten chocolade bestrijken voor een feestelijk effect.