Chocolade-banaan pannenkoek

Chocolade-banaan pannenkoek

Basisbereidingen

  • 4

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • 3 eieren
  • 450 ml melk
  • 40 gram cacaopoeder
  • Eetlepel suiker
  • Snuf zout
  • Banaan
  • Gesmolten chocola of Nutella

Bereidingswijze

1. Zeef en meng de bloem met het cacaopoeder. Mix met de suiker en het zout.

2. Voeg de eieren toe en meng beetje bij beetje met de melk tot een glad beslag.

3. Verhit de pannenkoekpan. Voeg een klontje boter toe en bak de pannenkoeken.

4. Snijd de banaan in plakjes en beleg een kwart van de pannenkoek. Vouw dubbel en vervolgens nogmaals tot een kwart. Garneer met Nutella of chocolade en laat even smelten.

Hoe krijg je de perfecte pannenkoek? Onze tips!

Tip 1: zorg ervoor dat je pan goed heet is voordat je de boter toevoegt. De meeste pannenkoeken mislukken omdat de pan nog niet heet genoeg is. De Thermo-Spot in onze Tefal koekenpannen is hiervoor een goede hulp. Zodra deze effen rood kleurt, is de juiste baktemperatuur bereikt.

Tip 2: zorg dat de zijkanten van de pan niet te hoog zijn, dit maakt het draaien moeilijker.

Tip 3: je hoeft de pannenkoek maar één keer te draaien. Je weet wanneer dit kan door goed te kijken naar de bubbels die op de bovenkant ontstaan: als deze kapot gaan, is de pannenkoek bijna gaar.