Chocoladeflikken met noten

Chocoladeflikken met noten

Snacks

  • 10

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 1H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 200 gram witte, pure of melkchocolade
  • 50-100 gram noten naar keuze

Bereidingswijze

1. Smelt 125 gram de chocolade au bain-marie door de chocolade in een hittebestendige kom te doen en dit boven een pannetje water (niet kokend!) op het fornuis te laten smelten.

2. Als de chocolade volledig is gesmolten, voeg dan de overige 75 gram chocolade toe en meng deze erdoor totdat het geheel helemaal gesmolten is.

3. Verdeel met een eetlepel de chocolade op een vel bakpapier en maak cirkels. Besprenkel de chocoladeflikken met de noten en laat de chocoladeflikken stollen op kamertemperatuur totdat deze hard zijn.

Tip: gebruik studentenhaver, walnoten of hazelnoten.