Chocoladetruffels met gedroogde vruchten

Chocoladetruffels met gedroogde vruchten

Snacks

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 100 g gepelde hazelnoten
  • 100 g gepelde noten
  • 40 g rauwe cacaobonen
  • 1 snufje fleur de sel
  • 2 eetlepels kokosnootolie
  • 4 eetlepels agavesiroop
  • 5 eetlepels praliné

Bereidingswijze

1. Doe de hazelnoten, de noten en de rauwe cacaobonen in de mengkom van de keukenmachine of in de kan van de blender. Mix de ingrediënten gedurende 20 seconden. Voeg de fleur de sel, de kokosnootolie en de agavesiroop toe.

2. Mix het geheel nogmaals tot een beslag.

3. Haal het beslag uit de kom. Vorm met je handen een vijftiental balletjes ter grootte van een noot en rol ze vervolgens in de praliné.

4. Zet de truffels minstens 2 uur in de koelkast voordat je ze opdient.

Tip: Je kunt de truffels tevens in sesamzaad of bittere cacao rollen.

Benodigde Tefal producten