DORADE MET TOMAAT & OLIJVEN

DORADE MET TOMAAT & OLIJVEN

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 doradefilets, elk van 150 g
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 1/2 citroen
  • 3 el olijfolie
  • 1 klein teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 50 g groene olijven, ontpit
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'vis'

Meng de gehakte peterselie, het gepelde en gehakte teentje knoflook, het sap en de schil van een halve citroen, de olijfolie, de peper en het zout. Verwijder de zaadjes uit de tomaat en snij ze in vieren. Doe ze vervolgens samen met de in schijfjes gesneden olijven erbij en zet opzij. Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK.

Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, breng de doradefilets op smaal met peper en zout, leg ze op de grill en sluit het apparaat. Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “medium"". Serveer de doradefilets samen met de saus.

Serveer de doradefilets samen met je gewenste groenten en rijst.