Falafel

Falafel

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g gekookte kikkererwten
  • 50 g bloem
  • 1 witte ui, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, gehakt
  • 2 eetlepels koriander, gehakt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tahin (sesamzaadpasta)
  • Een scheutje olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Meng in een kom de kikkererwten, de ui, de knoflook, de peterselie, de koriander, de komijn, het zout, de peper, de sesamzaadpasta (tahin) en de bloem tot een dik deeg. Als het deeg te vloeibaar is, voeg dan wat bloem toe. Als het te droog is, voeg dan wat vocht toe.

2. Vorm 18 balletjes met het deeg en maak ze enigszins plat. 3. Digitale Versie: Doe de falafel in de mand van je Easy Fry, besprenkel ze met olijfolie (optioneel) en laat ze 20 minuten bakken met het Programma Pizza. Je kunt de falafel in de mand op elkaar leggen. Draai ze op de helft van de baktijd om.

Mechanische Versie: Doe de falafel in de mand van je Easy Fry, besprenkel ze met olijfolie (optioneel) en laat ze 20 minuten bakken op 170°C. Je kunt de falafel in de mand op elkaar leggen. Draai ze op de helft van de baktijd om.

TIP: Serveer de falafel in warme pitabroodjes gegarneerd met muntblaadjes, yoghurt en schijfjes tomaat.

Benodigde Tefal producten