GEGRILDE ENTRECOTES MET CHIMICHURRI

GEGRILDE ENTRECOTES MET CHIMICHURRI

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 entrecotes
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 tl oregano
  • 6 el spijsoliepeper
  • Zout
  • 3 el wijnazijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 boeketje peterselie

Bereidingswijze

Meng of hak de peterselie samen met de gepelde en geplette teentjes knoflook fijn met een mes. Doe de azijn, de cayennepeper, de oregano, de peper, het zouten, de olie erbij en meng. Giet de chimichurrisaus in een kom. Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK.

Veeg de entrecotes droog met keukenpapier. Breng weerskanten op smaak met peper en zout. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de entrecotes op de grill en sluit het apparaat. Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces: rare (koud van binnen), rare (warm van binnen). Leg de entrecotes op een bord en serveer met de chimichurrisaus.

Indien gewenst, doe meer knoflook of peper in de chimichurrisaus. Je kunt de entrecotes vervangen door andere stukken rundvlees, zoals sirloin steak of vinkenlap.