GEGRILDE PAPRIKA’S OP ITALIAANSE WIJZE

GEGRILDE PAPRIKA’S OP ITALIAANSE WIJZE

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 rode paprika’s
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 el verse basilicum, gehakt
  • 2 ansjovisfilets, gehakt
  • 1 el balsamicoazijn
  • 20 g pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas, in schilfers
  • Zout & peper"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'paprika'

Schakel de grill in. Selecteer het programma en druk op OK. Snij de paprika's in tweeën, verwijder de zaadjes en snij elke helft in de lengte in drieën. Meng de helft van de olijfolie, de knoflook, de ansjovis en de balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de paprika’s (in twee keren) op de grill en sluit het apparaat.

Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het bakproces “licht gegrild”. Leg de paprika's op een bord, besprenkel met de rest van de olie en laat afkoelen. Bestrooi de paprika’s net voor het opdienen met de pijnboompitten en de schilfers Parmezaanse kaas.