Gegrilde groenten, gepocheerd ei en verse pasta met romescosaus

Gegrilde groenten, gepocheerd ei en verse pasta met romescosaus

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • ROMESCOSAUS
  • 2 rode puntpaprika
  • 1 tomaat
  • 1 teen knoflook
  • 25 gram amandelen
  • 10 ml citroensap
  • 80 ml olijfolie
  • GROENTEN
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 18 groene asperges
  • 1 courgette
  • Provençaalse kruiden
  • GEPOCHEERD EI
  • 2 eieren
  • huishoudfolie
  • PASTA
  • 250 g verse tagliatelle
  • Bosje bieslook
  • Bosje basilicum

Bereidingswijze

Dit is een recept in samenwerking met Marcel Weber.

1. Verwarm de oven voor op 200⁰C. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd de tomaat in 6 parten en pel de knoflook.

2. Leg de puntpaprika’s, tomaat, knoflook en amandelen op een bakplaat en rooster ze 20 minuten in de oven.

3. Doe de paprika’s, tomaat, knoflook en amandelen in een keukenmachine en draai het geheel fijn. Voeg de olijfolie en naar eigen smaak citroensap toe en draai nogmaals fijn.

4. Breng de romescosaus op smaak met zout.

5. Voor de groente verwarm je vast op half vermogen een koekenpan.

6. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn.

7. Doe wat olijfolie in de koekenpan en fruit de sjalot met knoflook.

8. Voeg de paprika toe en gaar het geheel langzaam. Breng op smaak met Provençaalse kruiden.

9. Verwarm de grillpan.

10. Snijd lange plakken van de courgette en leg ze in een schaal. Snijd de kontjes van de asperges en leg ze bij de courgette.

11. Schenk olijfolie over de groenten en bestrooi met Provençaalse kruiden.

12. Gril de courgette en asperges tot er mooie strepen op de groentes komen.

13. Ei pocheren. Neem een koffiekopje en bekleed het met huishoudfolie zodanig dat er een soort bakje ontstaat. Smeer met een kwastje het huishoudfolie in met wat olie.

14. Breek het ei voorzichtig boven het kopje zodat de dooier heel blijft. Maak een buideltje door het huishoudfolie strak dicht te vouwen.

15. Breng in een kleine kookpan water aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur lager en doe je de pakketjes met ei in het water.

16. Kook ze 5 minuten en haal ze uit het water.

17. Verwarm voor de pasta een ruime pan met water en zout.

18. Doe een scheut olijfolie in het kookwater en kook de pasta gaar. Snijd ondertussen de bieslook fijn.

19. Giet de pasta af en meng de bieslook erdoor.

20. Leg 2 plakken courgette op ieder bord. Schep de pasta erboven op. Schep het paprikamengsel over de pasta en leg daarop de asperges.

21. Knip het pakketje met ei open en schep met een lepel voorzichtig het gepocheerde ei op en leg het op de asperges. Verdeel tot slot de saus over de borden en garneer met blaadjes basilicum.

Benodigde Tefal producten