Gezonde groene soep met zaden

Gezonde groene soep met zaden

Soepen

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 2 kleine rijpe avocado’s
  • 2 kleine komkommers (of 1 grote)
  • 1 courgette
  • 100 g spinaziebladeren
  • Sap van 2 limoenen
  • 2 cm gemberwortel
  • 30 cl koud water
  • Peper en zout
  • 1/2 koffielepel wasabi
  • 2 koffielepels pompoenzaad
  • 2 koffielepels sesamzaad
  • 2 koffielepels zonnebloemzaad
  • 2 koffielepels mosterdzaad
  • Een beetje olijfolie

Bereidingswijze

1. Schil de komkommers en snij ze in de lengte in twee. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukken. Was de courgettes en snij in stukken. Snij de avocado’s in twee, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit. Spoel de spinaziebladeren. Schil de gember en rasp het.

2. Doe het vruchtvlees van de komkommers en de avocado’s, en de courgetteblokjes in de kan van de blender. Voeg de gember, het citroensap en de wasabi toe. Doe het water erbij. Breng op smaak met peper en zout.

3. Mix de ingrediënten tot een gladde substantie en bewaar in een koele omgeving zoals de koelkast.

4. Net voor het opdienen, giet de soep in de kommen, voeg een beetje olijfolie toe en bestrooi vervolgens de zaden. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Net voor het opdienen, voeg een beetje fijngehakte ricotta toe.

Benodigde Tefal producten