Griekse strudel met spinazie en feta

Griekse strudel met spinazie en feta

Gebak

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 grote plak bladerdeeg of 3 grote vellen filodeeg
  • 800 gram verse spinazie
  • 2 knoflooktenen
  • 1 witte ui
  • 125 gr fetakaas
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Snipper de ui en pers de knoflook fijn met een knoflookpers of en hak fijn.

2. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan voor 2-3 minuten.

3. Voeg in delen de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is

4. Breng op smaak met peper en zout. Doe vervolgens de spinazie in een vergiet of zeef en druk het vocht er voor een groot gedeelte uit met een lepel. Dit zorgt ervoor dat de strudel niet te nat wordt.

5. Verbrokkel de feta en meng dit door het spinazie-ui mengsel.

6. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier, of wanneer je filodeeg gebruikt: zorg dat je van de plakken één grote plak maakt, door meerdere vellen over elkaar heen te leggen. Bestrijk deze vellen dan met een beetje olijfolie.

7. Leg het feta-spinazie mengsel op het bladerdeeg of filodeeg. Voor het bladerdeeg: verspreid over het gehele vel het mengsel en rol de strudel op tot een grote rol. Voor het filodeeg: verdeel het mengsel over het vel, vouw de zijkanten naar binnen en vouw vervolgens het filodeeg helemaal dicht.

8. Bestrijk het bladerdeeg met een ei of het filodeeg met wat olijfolie. Bak de bladerdeegvariant op 180 graden voor 20 minuten, de filodeeg variant op 200 graden voor 25 minuten.