Groentebouillon

Groentebouillon

Basisbereidingen

  • 8

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • prei
  • winterpeen
  • witte ui
  • verse peterselie
  • laurier
  • verse bladselderij
  • peperkorrels
  • grof zeezout

Bereidingswijze

Snijd alle groenten en hak de kruiden grof. Doe dit in een pan, samen met 1 liter water. Breng aan de kook en schep het schuim eraf. Laat vervolgens de bouillon minstens 3 uur trekken: laat het niet koken, maar houd het tegen kookpunt aan. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: voor een runderbouillon kun je runderschenkel of runderpoulet toevoegen en voor kippenbouillon kippenbout. Reken voor per 1 liter +/- 300 gram vlees.

Benodigde Tefal producten