Guacamole met rode ui

Guacamole met rode ui

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 3 zeer rijpe avocado’s
  • ½ rode ui
  • Het sap van een limoen
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • Enkele druppels tabasco
  • Enkele takjes koriander
  • Peper en zout

Bereidingswijze

1. Schil en hak de rode ui in stukjes. Zet opzij.

2. Schil de tomaat en verwijder de pitjes. Snij de avocado’s in twee en haal het vruchtvlees uit met een theelepel. Doe het in een kom. Voeg de tomaat, het citroensap, de olijfolie, het komijnpoeder en de Tabasco toe. Breng op smaak met peper en zout en start de robot 30 seconden op maximum snelheid en meng het met behulp van de spatel.

3. Doe de guacamole in een kom en voeg de gehakte ui toe.

4. Bestrooi met de fijngehakte koriander en dien vervolgens op.

Tip: Net voor het opdienen, voeg stukjes paprika en kerstomaat toe.

Benodigde Tefal producten