ITALIAANSE PANINI MET GEGRILDE GROENTEN CLUB

ITALIAANSE PANINI MET GEGRILDE GROENTEN CLUB

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 paninibroodjes
  • 4 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 el basilicumpesto
  • 200 g geraspte mozzarella
  • Zout & peper"

Bereidingswijze

Kies automatisch programma 'handmatige modus' & 'tosti'

Meng de olie, de azijn, de gepelde en gehakte teentjes knoflook in een slakom. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de courgette en de ui in dikke schijven van 1 cm en de paprika in reepjes van 1 cm toe en roer alles door. Schakel de grill in. Selecteer het programma 'handmatige modus' op 240°C en druk op OK.

Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg de groenten (in meerdere keren) op de grill en sluit het apparaat. Druk op OK en stel een baktijd van 5 minuten in. Smeer de pesto op de in tweeën gesneden paninibroodjes.

Wanneer het bakproces is beëindigd, verdeel de gegrilde groenten en de geraspte mozzarella over de broodjes. Sluit de paninibroodjes. Veeg de grillplaten voorzichtig schoon met keukenpapier. Selecteer het programma en druk op OK. Wanneer het voorverwarmen is beëindigd, leg twee paninibroodjes op de grill en doe het deksel omlaag.

Laat bakken volgens de aanwijzingen op het scherm tot aan het gewenste bakproces: “licht gebakken”, “gegrild” of “knapperig”. Doe hetzelfde voor de twee andere paninibroodjes.