Klassieke apfelstrudel

Klassieke apfelstrudel

Gebak

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 1 grote appel
  • 50 gram rozijnen
  • 40 gram walnoten
  • 10 gram suiker
  • 1 ei
  • Flinke snuf kaneel
  • Poedersuiker ter decoratie

Bereidingswijze

1. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Meng de appel met de kaneel, suiker en met de rozijnen en walnoten.

2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat met bakpapier. Snijd uit alle hoeken een klein rechthoekje en snijd boven en beneden reepjes van het bladerdeeg: zie ook het snijpatroon op de 2e afbeelding.

3. Leg de appelvulling in het midden (de brede strook). Vouw één van de dikke stroken in het midden naar binnen (de zijkant van de strudel) en begin met vouwen/vlechten van alle reepjes van links naar rechts, om en om. Als de strudel bijna dicht gevouwen is, vouw je de 2e hoek naar binnen en vouw je de laatste 6 repen tot een dichte strudel.

4. Bestrijk de strudel met ei en besprenkel eventueel met wat suiker, zodat dit karamelliseert in de oven.

5. Bak de apfelstrudel in een voorverwarmde oven op 180 graden voor 20 minuten.

6. Laat even afkoelen en serveer met een flinke lading poedersuiker.