Klassieke bacon cheeseburger

Klassieke bacon cheeseburger

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 30 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 8 plakjes bacon
  • 1 vleestomaat
  • 4 augurken
  • 1 zoete witte ui
  • IJsbergsla
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 1 tl worcestersaus
  • Peper en zout
  • Halve tl paprikapoeder

Bereidingswijze

1. Snijd de ui in grove ringen. Verhit een pan met wat boter en bak hier de uitjes in. Laat deze minstens een halfuurtje op laag vuur garen, zodat de uien karameliseren.

2. Meng ondertussen het gehakt losjes met het ei, paneermeel, paprikapoeder en flink wat peper en zout. Houd het gehakt zo 'grof' en luchtig mogelijk: hierdoor blijven je hamburgers goed sappig.

3. Verhit een grillpan en doe hier een scheutje olijfolie in. Bak de hamburgers totdat deze gaar zijn, dit hangt af van de dikte. Let op: plet de hamburgers niet met je spatel! Hierdoor druk je alle sappen eruit en wordt je hamburger droog.

4. Bak in een andere pan de bacon krokant. Maak ondertussen de hamburgersaus door de mayonaise, ketchup en worcestersaus te mengen.

5. Leg de plakjes cheddarkaas op de hamburgers wanneer deze bijna klaar zijn. Halveer de hamburgerbroodjes en toast de binnenkanten kort in een pan (zonder olie of boter) zodat deze goudbruin worden. Hierdoor trekken niet alle sappen van de burger en saus in je broodje, zodat deze lekker krokant blijft. Snijd tot slot de ijsbergsla grof, de tomaat en augurk in plakjes.

6. Smeer beide kanten van de gehalveerde broodjes in met de burgersaus. Leg de hamburger erop en top af met de bacon, ijsbergsla, augurk, tomaat, gekarameliseerde uien en de bovenste helft van het broodje.

Serveer met wat (zelfgemaakte) frietjes.

Benodigde Tefal producten